Mehmet Özcan: "Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi yüzde 100 hazır hale geldi"

Adekugbe’yi kulübeye çekip Dubois’i solda oynatmak isteyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu’yu da hazırladı, 3 farklı ilk 11 planı yaptı

Mehmet Özcan: "Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi yüzde 100 hazır hale geldi"

Çarşamba günü Beşiktaş derbisi hazırlıklarına başlayan Galatasaray tam kadro.

ICARDI, YÜZDE 100 HAZIR

Barış Alper Yılmaz cezası bitti, affedilen Gomis takıma döndü, Icardi fizik olarak yüzde yüz hazır hale geldi. Teknik direktör Okan Buruk ise henüz Beşiktaş 11'ini belirlemedi.

Buruk, antrenmanlarda derbiye yönelik üç farklı kadro denedi ve maç günü son kararını verecek. Beşiktaş'ın Redmond-Cenk Tosun-Aboubakar üçlüsünden oluşan formda hücum hattı, Galatasaray'ın savunmada değişiklik yapmasına neden olabilir.

SINIRA TAKILIYOR!

F.Bahçe ve Trabzon maçlarında solda oynayan Leo Dubois savunmanın solunda Adekugbe'ye tercih edilebilir. Fransız Dubois'in ilk 11'e girdiği denklemde +3 kuralında Abdülkerim ve Kerem dışındaki 3. yerlinin kim olacağı belirsizliğini koruyor. Berkan-Torreira ve Barış Alper-Rashica arasında forma rekabeti yaşanıyor.

BUZLAR ERİDİ, FLORYA ALEV ALDI

Karagümrük maçı öncesinde başlayan Gomis krizi, Fransız oyuncunun özür dilemesi ve affedilmesi ile sona erdi. Tecrübeli golcünün de takıma katılması ile birlikte sarı-kırmızılıların morali de düzelirken Aslan dün Florya'da taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.

ASLANTEPE'DE İDMAN İPTAL

Beşiktaş derbisi öncesinde Nef Stadyumu'nda taraftarına açık antrenman yapmayı planlayan Galatasaray bu organizasyondan vazgeçti. Fenerbahçe'nin de takılması bu kararda etkili oldu ve 6 puanlık puan farkını koruyan sarı-kırmızılı takım, panik yapmıyor ve strese girmeden Beşiktaş karşılaşmasına hazırlanıyor. Galatasaray daha önce Fatih Terim döneminde taraftara açık statta yaptığı idmanların ardından çıktığı Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerini kazanamamıştı.

30 SENELİK HASRET!

G.Saray, en son Okan Buruk'un forma giydiği dönemde 1992-93 sezonunda ligde hem Fenerbahçe'yi hem de Beşiktaş'ı deplasmanda yendi. Kadıköy'de 3-0 gülen sarıkırmızılı takım, pazar günü Vodafone Park'ta kazanırsa, Okan Buruk hoca olarak 30 senelik seriye son verecek.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2023, 23:50
YORUM EKLE