"Bu yaz kendisine Galatasaray'a gideceğimi söylediğimde, 'Bak onları biliyorum' dedi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un yardımcılarından Ismael Garcia Gomez, İspanyol basınına Sevilla - Fenerbahçe maçıyla ilgili konuşurken, sarı - kırmızılılar hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Bu yaz kendisine Galatasaray'a gideceğimi söylediğimde, 'Bak onları biliyorum' dedi"

Teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk'u getiren Galatasaray, teknik ekibe de önemli takviyeler yapmıştı. Bu isimlerden biri de son olarak Udinese'de görev yapan İspanyol antrenör Ismael Garcia Gomez olmuştu.

34 yaşındaki çalıştırıcı, İspanyol basınına hem Sevilla - Fenerbahçe maçı hem de Galatasaray hakkında açıklamalarda bulundu.

'SEVILLA İÇİN ZOR OLABİLİR'

Ismael Garcia Gomez, Fenerbahçe ile ilgili olarak, "Sevilla'yı bekleyen Fenerbahçe, hiç şüphesiz savunmada çok agresif olan bir takım. Jorge Jesus önderliğinde çok iyi inşa edilmiş olan bu takım Sevilla için zor bir rakip. Sevilla çok agresif olan ön alan baskısını atlatabilirse o zaman Fenerbahçe'yi geriye itebilir. Sevilla sakin kalmayı, topu çabuk kaybetmemeyi becerebilirse o zaman işi daha kolay olacaktır" şeklinde konuştu. Genç antrenör, Fenerbahçe'nin güçlü yönleriyle ilgili gelen soruya ise, "Hiç şüphesiz ki baskı yaparken ki agresiflik en çok vurgulayacağım şey. Çok ilginç oyuncuları var, ancak topa sahip olduklarında topu fazla tutmuyorlar. Dikine oynuyorlar. Jesus'un takımın topa sahip olma mantalitesine önemli bir dokunuş yaptığından şüphe yok" diye yanıt verdi.

FENERBAHÇE'NİN ÖNE ÇIKAN İSİMLERİ

Ismael Garcia Gomez, Fenerbahçe'nin en tehlikeli isimleri hakkında ise; "Enner Valencia, Dünya Kupası'nda bile gol attı. Türkiye Ligi'nde en çok gol atan oyuncu. Willian Arao da Jorge Jesus için önemli bir oyuncu. 2-3 tane daha çok enteresan oyuncular var. Türkiye'de çok fazla kalacağını düşünmediğim Ferdi, hücuma dönük kaliteli bir bek. Szalai gibi genç iyi bir stoperleri var. Arda Güler, ilk 11'de mi başlayacak, yoksa yedek kulübesinde mi olacak bilmiyorum, anca muhtemelen Türkiye'nin en yetenekli genç oyuncusu" dedi.

SEVILLA'YI RÖVANŞTA NE BEKLİYOR?

Ismael Garcia Gomez, İstanbul'da oynanacak olan rövanş ile alakalı olarak ise, "Fenerbahçe'nin Sevilla'da beklediğinin aynısını siz de bekleyebilirsiniz. Sevilla taraftarları önünde Sevilla'nın stadında oynamak kolay değil, ancak Türkiye'de de kolay değil. Türkiye'de takımını çok iyi detekleyen ve rövanşta Sevilla'nın işini zorlaştıracak taraftarlar olacak." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİ

Ismael Garcia Gomez, Galatasaray'ın deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği mücadele hakkında ise, "Bizim için çok iyi geçti, çünkü 3-0 kazandık. Özellikle ezeli rakibimize karşı çok önemli bir galibiyetti" dedi.

MARCAO HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

Ismael Garcia Gomez, sezon başında Galatasaray'dan Sevilla'ya transfer olan Marcao ile ilgili olarak, "Ben sezon öncesinde göreve başladığımdan iki gün sonra Marcao takımdan ayrıldı. Sevilla ile çoktan anlaşmaya varılmıştı. Bu oyuncu muhteşem sezonlar geçirdiği burada çok büyük bir iz bırakmış biri. Sakatlıklar mesleğin bir parçası, iyileştiğinde iyi bir katkı vereceğine inanıyorum. O bence harika bir stoper" diye konuştu.

SEVILLA VE VICTOR NELSSON

Ismael Garcia Gomez, sezon başından beri Sevilla'nın ilgilendiği Victor Nelsson hakkında da fikirlerini paylaştı:

"Önümüzdeki yaz neler olacağını bilmiyorum. Galatasaray için çok önemli bir oyuncu, hatta bu sezon deplasmanlarda en çok süre alan oyuncu. Danimarka ile Dünya Kupası'nda da mücadele etti. Gelişime açık. Sevilla'nın ve diğer liglerde büyük takımların onu takip etmesini mantıklı buluyorum."

GALATASARAY'DA GÖREV ALMASI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

Ismael Garcia Gomez, Galatasaray'da görev almasıyla ilgili olarak ise, "Son iki yılımı İtalya'da Udinese'de geçirdim. Bu yıl birlikte çalışmaya başladığım Teknik Direktör Okan Buruk, Türkiye'de önemli bir kariyere sahip. 2002 Dünya Kupası'nın ve öncesinde UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray'ın önemli oyuncularından biriydi. Futbolcu olarak İtalya'da üç yıl geçirdi. İtalya ile sahip olduğu bu ilişkilerden yola çıkarak, bana söylediği ginbi Avrupa metodolojisiyle çalışan bir asistan arıyordu."

GALATASARAY HAKKINDA...

Ismael Garcia Gomez, Galatasaray ile ilgili olarak, "Türkiye dışından bir örnek vereyim. 30 yıldır Serie A'da yer alan, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde mücadele eden Udinese'de çalıştım. Üç yıl önce anneme, "Bak anne, Udinese'de çalışmaya gidiyorum' dedim. Bana o takımı tanımadığını söyledi. Bu yaz kendisine Galatasaray'a gideceğimi söylediğimde, 'Bak onları biliyorum' diye yanıt verdi. Komik bir anektod. Avrupa'daki başarılarıyla, burada forma giyen önemli yıldızlarıyla, her şeyiyle Türkiye'nin en başarılı kulübü. Futbol burada maksimum tutkuyla çok duygusal yaşanır. Bu tecrübeyi Türkiye'de yaşayabilmek ve Galatasaray için çalışmak benim için bir zevk ve onur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2023, 12:30
YORUM EKLE