Celil Yüksel: "Galatasaray'da bana gerçekten çok yardımcı oldular, 3'ünün de bende yerleri farklı"

TFF 1. Lig devre arası çalışmalarını Antalya’da sürdüren takımlar arasında yer alan Samsunspor’un başarılı orta saha oyuncusu Celil Yüksel, Misli TV’ye açıklamalarda bulundu.

Celil Yüksel: "Galatasaray'da bana gerçekten çok yardımcı oldular, 3'ünün de bende yerleri farklı"

TFF 1. Lig’de sezonun ilk yarısında teknik direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde fırtına gibi esen Samsunspor, ikinci devreye doludizgin hazırlanıyor. Takımın deneyimli isimlerinden Celil Yüksel, kamp otelinde Misli TV’ye özel bir röportaj verdi. İşte Galatasaray altyapısından yetişen ve bu sezon Samsunspor’da 18 maçta görev alan Celil’in sözlerinden satırbaşları…

* Galatasaray’ın dikkatini nasıl çekmiştin, Florya’ya giriş sürecin nasıl gerçekleşti?

Celil Yüksel: Büyüdüğüm semtte, Ayazağaspor’da başlamıştım futbola… Orada amatör bir takımda oynuyordum. Sonra aslında Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir ve Galatasaray’ın ilgisi vardı. Biraz da o sıralar rahmetli Keskin Kılıç hocamız vardı. Onun da çok istemesiyle 14 yaşında Galatasaray’a giriş yaptım. Orada güzel bir başlangıç yaptım. Beni çok sıcak karşılayıp çok değer verdiler. Ben de bunu boşa çıkarmadım.

“FATİH TERİM HOCA’NIN BİZDE EMEĞİ BÜYÜK…”

* Galatasaray’da A takıma kadar yükselip maçlara çıktın. Kendini yeteri kadar gösterebildin mi sence?

Celil Yüksel: İlk çıktığımda çok güzel bir takım vardı. Çok tecrübeli oyuncular vardı A takımda… Tabii şimdi yaş 25 oldu. Zaman hızlı geçiyor. O sıra şampiyonluğa yürüyen bir takım vardı. Alabildiğim kadar süre almaya çalıştım. Fatih Hocamızın bizde emeği büyük… Ben de, Yunus da, Ozan da… Bize şans verdi, bu piyasaya çıkmamızı sağladı. Ona da teşekkür etmek isterim. Fernando oynuyordu, Belhanda, N’Diaye oynuyordu, Selçuk abi vardı. Onların yanında beklemek bile bir gururdu.

“BİZİM JENERASYONUMUZ GEREKLİ PERFORMANSI SERGİLEMEYEDİ”

* Galatasaray akademisinden son 15 yılda Arda Turan, Ozan Kabak, Semih Kaya, Emre Çolak gibi isimler çıktı. Sence neden senin jenerasyonun kulüpte süreklilik sağlayamadı?

Celil Yüksel: Bunu öyle değerlendirmemek lazım. Sonuçta onların jenerasyon grubu farklıydı, bizim farklı… Tabii ki burada kendimizi eleştirmek gerekiyor. Sonuçta onların gösterdiği performans onları çok üst seviyeye çıkardı. Demek ki biz yeterince performans ortaya koyamadık. Ama kendimize çok güzel şeyler kattık. Oynamasam dahi çok güzel deneyimlerim oldu.

DONK, GOMIS VE FERNANDO’NUN YERİ AYRI”

* Galatasaray’da çok sayıda yıldızla beraberdin. Senin için yeri ayrı olan isimler var mı?

Celil Yüksel: Hepsi beni çok seviyordu, ben de onları çok seviyordum. Ama genelde Ryan Donk, Bafetimbi Gomis ve Fernando’nun bende birazcık daha yerleri farklı… Bana gerçekten çok yardımcı oldular. Gomis’in idmandan sonra benimle ekstra çalışmaları, Donk’un saha dışında da beni dışarıda kendiyle gezdirmesi, Fernando’nun verdiği nasihatler… Hepsinden bir şeyler öğrenmeye çalıştım hepsi benim için çok değerli.

* Fatih Terim Hoca ile unutamadığın bir anın var mı?

Celil Yüksel: Akılda kalan çok bir şeyim yok… Fatih Hoca’nın her konuşması zaten akılda kalıcıdır. Çok aklımda kalan bir şey yok şu an… Şöyle söyleyebilirim, otoritesini hep ortaya koyuyor. Bence bu gerçek hayatta böyle olmalı. Her çevrede, gerçekten çok güzel bir ağırlığı var. Bunu yanındakine, karşısındakine hissettiriyor. Bunu kendime benimsedim.

“SÜPER LİG, TFF 1. LİG’E GÖRE PAS VE TAKTİĞE DAYALI KALIYOR”

* Daha çok küçük yaşlardan itibaren popüler olmak sana nasıl hissettiriyordu?

Celil Yüksel: Aslında ilk çıktığımda çok fark edemedim bu durumu ancak bir gün metrobüse bindiğimde biri durdurup fotoğraf çektirdi. O zaman dedim ki, “Acaba artık tanınıyor muyum?” Bu gerçekten çok gurur verici… Bizim geldiğimiz, yetiştiğimiz yerlerden çıkıp tanınmış olmak, insanlar tarafından sevilmek çok mutluluk verici. Ben de bu mutluluğu yaşadım.

* Süper Lig ve TFF 1. Lig deneyimlerin var. Bu ikisi arasındaki farklılıklar sana göre neler?

Celil Yüksel: Bunu iki ligi de deneyimleyen tüm oyunculara sorsanız, bence cevap aynı olur. TFF 1. Lig biraz daha farklı… Orada güç, kondisyon, biraz daha mücadele gerekiyor. Süper Lig daha kaliteli ayakların olduğu daha pasa ve taktiğe dayalı bir lig…

“SAMSUNSPOR FORMASI GİYMEM, BENİM VE AİLEMİN HAYALİYDİ”

* Samsunspor’la iddialı bir durumdasınız. Bu camia sana neler kattı?

Celil Yüksel: Samsun benim memleketim olduğu için takımda olmasam da takip ediyordum, olmasam da başarısını istiyordum. Şimdi gelip bu başarıya ortak olmak benim için ayrı bir gurur. Ailemin de Benden tek istekleri bir gün Samsunspor forması giymemdi. Bunu gerçekleştirdiğim için gururluyum. Buradan başkanıma da teşekkür etmek isterim beni birkaç senedir istiyordu. Bu sene beni her şeyi göze alarak transfer etti. Takım olarak bütün takım birlik beraberlik içerisinde… Her takım belki aynı cevabı verebilir ama burada gerçekten böyle… Takımdaşlık, arkadaşlık çok güzel…

* Samsunspor taraftarlarına sezonun geri kalanı için mesajın var mı?

Celil Yüksel: Sabırlı olsunlar, bize inanıp güvensinler ve desteklerini hiç esirgemesinler… Zaten biz nereye gitsek deplasman değil, ev sahibi gibi oluyoruz. Her yerde ev sahipliğini yaşıyoruz. Bunu hiç esirgemesinler.

“HÜSEYİN EROĞLU, BENDEN YENİ BİR CELİL İSTİYOR”

* Kariyerinde bireysel hedeflerin arasında neler yer alıyor?

Celil Yüksel: Benim kendi adıma en büyük hedefim bir gün Avrupa’da oynamak… Milli Takım’da oynamayı artık direkt saymıyorum çünkü bu Türk olup da bu vatanın vatandaşı olan her futbolcu için geçerli… Milli Takım öncesi Avrupa’yı tatmak, görmek ve farklı yönleri bulup kendime katmak istiyorum.

* Hüseyin Eroğlu ile birlikte çalışıyorsunuz. Onunla çalışmak nasıl bir his?

Celil Yüksel: Hüseyin Hoca çok bilgili… Benden istediği şeyleri daha önce hiçbir hocam benden istememişti. Ben de onun isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Kendime başka bir kariyer ve Celil katıyorum. Bu tarafımı da geliştirmek istiyorum. Çünkü zaten olduğum Celil’den farklı bir Celil’e geçiyorum. Olduğum ve hocanın benden istediği Celil’i kendime katmak bana yeni bir bakış açısı katacak. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2023, 15:37
YORUM EKLE