MHK'nın görev vermeyeceği hakemler belli oldu

MHK, bugün isim vermeden bazı hakemlere ikinci bir değerlendirmeye kadar görev verilmeyeceğini açıkladı.

MHK'nın görev vermeyeceği hakemler belli oldu

Merkez Hakem Kurulu (MHK) bugün yaptığı yazılı açıklamayla saha ve VAR'da görevli bazı hakemlerin ikinci bir değerlendirmeye kadar görev verilmeyeceğini açıkladı.

MHK duyurusundan sonra Fenerbahçe Kulübü, hemen söz konusu hakemlerin kim olduğunu ve hangi maçlarda görev yaptığını soran bir açıklama yaptı.

Yorumcu Tanırlı hakemlerin isimlerini verdi

Hakem yorumcusu Murat Fevzi Tanırlı, sosyal medya hesabından MHK'nın kızacağa çektiği hakemlerin isimlerini ve yönettiği maçları yazdı. Tanırlı'ya göre söz konusu hakemler Yiğit Arslan, Arda Kardeşler, Sarper Barış Saka ve Alper Çetin.

Arslan ve Kardeşler'in yönettiği maç

Yiğit Arslan, 3-3 biten İstanbulspor-Fraport TAV Antalyaspor maçında düdük çaldı. Arda Kardeşler de müsabakada VAR'da görev yaptı. Karşılaşmada İstanbulsporlu 8 futbolcu sarı kart gördü. İstanbul yönetimi hakem yönetiminde memnun kalmamıştı.

Saka ve Çetin'in yönettiği maç

Sarper Barış Saka Arabam.com Konyaspor'un evinde Adana Demirspor'a 2-1 yenildiği maçı yönetirken Alper Çetin de VAR'da görev yaptı. Maç sonunda Konyaspor yönetimi hakemlerin yönetimini sert bir dille eleştirmişti. Konya yönetimi hakemin aleyhlerine verdiği penaltıyla kendilerini katlettiklerini savundu.

Neden yazılı açıklamayla duyuruldu?

Diğer yandan Lale Orta yönetiminin bazı hekemleri kamuoyuna açıklama yaparak kızağa çektiğini duyurması da tartışma yarattı. Geçmişte de başarısız bulunan hakemler belli bir süre dinlendirildi ama bu kamuoyuna bir açıklamayla pek duyurulmadı.

Orta yönetiminin açıklama yapması kafaları karıştırdı. Nitekim Fenerbahçe, söz konusu hakemlerin ve maçların isimlerinin açıklanmasını isterken "Ofsaytımsı" ifadesini de kullanarak, şampiyonluk için yarıştığı Galatasaray'a da göndermede bulundu. Gözler Galatasaray'dan bir tepki gelip gelmeyeceğine çevrildi.

Sivasspor - Galatasaray maçının VAR kayıtları açıklanmıştı

Spor Toto Spor Lig'in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor'un Galatasaray'a attığı golün iptal edilmesinin anlaşılamaması üzerine TFF, VAR kayıtlarını açıklamıştı. Kayıtlarda maçın VAR hakemi, monitöre çağırdığı hakem Erkan Özdamar'a "Ofsaytımsı bir şeyler olabilir" demesi, büyük tartışma yaratmıştı.

Fenerbahçe de bugün MHK'ya kızağa aldığı hakemler için "VAR konuşmalarında nelerden bahsedilmiştir, ‘ofsaytımsı’ örneğinin benzerlerine rastlanmış mıdır, VAR konuşmaları belli bazı kulüplere servis edilmiş midir?" diye sordu.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 18:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Koray
Koray - 1 yıl Önce

Bu ofsayitimsi lafını sürekli gündemde tutması için GS karşı kurulan bir tuzak bir tezgah olduğunun kanıtıdır. Fb neyi nerede yapacağını bilecek kadar tecrübeli bir kulüp!! Çünkü bu kulübün bu tip entrikalari karakterinde var!! Bunca entirikaya rağmen sonuç hüsran olmuştur. Sonuç insAllah yine değişmeyecek!!

Tam 35
Tam 35 - 1 yıl Önce

Fenerbahceye verilen tavizler Galatasaraya verilmemiştir 16 tane penaltı penaltının olmadığı pozisyonlarda penaltı verildi kırmızı kartlık pozisyonlarda kart gösterilmelidir başka birinin akreditasyon kartıyla cezalı topcunun sahaya girmesi sonrada yanlışlık olmuş gibi laflar ddilmesi bunlar fenerbahcenin ruhunda var her sezon şampiyonluk kactimi ağlarlar