Bülent Timurlenk: "Galatasaray'dan gideceği iki ay önce belliydi, almayı unutacak halleri yok"

Galatasaray, sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ederken Okan Buruk'un hamleleri galibiyeti getirdi.

Bülent Timurlenk: "Galatasaray'dan gideceği iki ay önce belliydi, almayı unutacak halleri yok"

Galatasraylı gazeteci Bülent Timurlenk, Galatasaray - Gaziantep FK maçını değerlendirdi.

Timurlenk'in açıklamaları şu şekilde:

"TRANSFERLERLE YAKILACAK BİR FOTOĞRAF"

4 gün önce İstanbulspor maçının ardından son satırlarım buydu: "Bu 90 dakika, Galatasaray yönetiminin sol bek, orta saha ve Sacha Boey gidecekse acil sağ bek transferi yapması gerektiğinin fotoğrafıdır. Bu çerçevelenip duvara asılacak değil, transferlerle yakılacak bir fotoğraf." 

"GİDECEĞİ İKİ AY ÖNCE BELLİYDİ"

Boey, Angelino gitti, 2 günde transfer mi yetişir diyebilirsiniz ama İspanyol sol bekin gideceği iki ay önce belliydi ve Galatasaray zaten sezona yedek sağ beksiz başlamıştı. Böyle olunca oyun Okan Buruk'un aklına ve manevralarına kalıyor işte. 

"OKAN BURUK, TAŞLARLA İYİ OYNADI"

Trabzon'da sağ açıkta iyi olan Barış'ı yine orada kullanıp, Berkan'a sol bekte görev vermek bir tercih kadar zorunluluktu. İstanbulspor gibi yine karşısında 5-4-1 bulan sarı-kırmızılı takım, ilk yarıda 13 hücumda iki isabet sağlarken, iki topu da direkten dönüp Gaziantep de golü bulunca 4 gün öncenin bir 'deja vu'su yaşandı. Buruk, o gün de dün de taşlarla iyi oynadı ikinci 45'e girerken. 

"KEREM DEMİRBAY, 3 KRİTİK TOP KAYBI YAPTI"

Zaha oyuna hareket getirdi, 4 gün önce Kaan Ayhan'ın yaptığı gibi altıpasta kafayı vurduran, 3 kritik top kaybıyla rakibe geçiş hücumları veren Demirbay kenara geldi. Sumudica'nın çektiği otobüsü ve Furkan'ın müthiş mücadelesini aşmak için her şeyi denediler. 20 hücumla rakip defansı dövdüler ve 65 kez ceza sahasında buluşan takım, Zaha'nın güzel plasesiyle beraberliği buldu. 

"ALMAYI UNUTACAK HALLERİ YOK"

Okan Buruk, sonda bütün tuşlara bastı. Torreira'nın stoper bitirdiği bir maçta galibiyet sayısının Barış'ın volesiyle ve evet sol ayağıyla gelmesine kim neden şaşırsın ki! Boey'in rekor satışıyla alkışlanan yönetimin şu duvara asılı fotoğrafı indirip yakması için 4 günü var. Satmasını bilip, almayı unutacak halleri yok.

Kaynak: Bülent Timurlenk / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2024, 23:28
YORUM EKLE