Cem Dizdar: "Bundan daha fazlasını istemek hem israf hem de aşırı şımarıklık olur"

Galatasaray, sezonun ilk 7 haftasında 16 puan toplayarak zirvenin ortağı oldu.

Cem Dizdar: "Bundan daha fazlasını istemek hem israf hem de aşırı şımarıklık olur"

Fanatik yazarı Cem Dizdar, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dizdar'ın açıklamaları şu şekilde:

'Takımın temposu da yükselmeye başladı'

"Sezon başı antrenmanlarının da etkisiyle oluşan başlardaki düşük tempolarını yavaş yavaş yükseltiyorlar. İlk üç maçı 1-0 ile de olsa galip geçmiş olmaları önemli. Özellikle Trabzon maçından sonra oyunları gitgide olgunlaşma eğiliminde göründü. Ligin zor takımlarından Konya karşısında ilk yarıyı kaybetmiş görünseler de bu olgunlaşma etkisiyle maçı öyle ya da böyle kurtarmayı bildiler. Hem israf hem şımarıklık! Her hocanın eli öyle ya da böyle takıma değer... Bu kadro yapısıyla daha iyisini oynadıklarından, 'hoca etkisi'nden daha rahat söz edebiliriz. Şimdilik işler biraz bireysel beceri ve buna bağlı iş bitiricilikle yürüdü görünüyor. Haliyle doğrudan bir hoca etkisinden söz edilir gibi durmuyor. Takımın her bölgesi tamam... Bizim lig için bundan daha fazlasını istemek hem israf hem de aşırı şımarıklık olur."

'Yunus ve Kerem'in oyunu orta üçlüyü parlatacaktır'

"Özellikle Oliveira ve Torreira etkisi hayli fazla. Hâl böyle olunca Mertens'in oyuna katkısı da gitgide büyüyor, büyüyecek. İki kenar, Yunus ve Kerem'in daha efektif oynamaları durumunda, bu üçlünün oyuna etkileri daha görünür hale gelecektir. "Takviye gerekiyor" diyorlarsa da mecburen 'ara transfer dönemi' bekleneceğinden, o da gereksiz bir arayış olur. Takımın potansiyeli yüksek, çözümler kadro içinden üretilebilir pekâla."

'Gomis'in durumu sadece golle değerlendirilemez'

"Bir takım için Gomis ya da diğer oyuncuların gol katkısı elbette önemli ancak golü sadece bir oyuncu atmaz. Takımla birlikte atar, yenirse de hep birlikte yenmiş olur. Gomis'in durumunu sadece 'gol atması' değil, takım bütünlüğü içindeki atletik katkısıyla da değerlendirmek gerek. Okan Buruk hangi oyuncuyu tercih edeceğine rakip analizi, oyuncunun atletik ve mental durumuna göre karar verecektir. Bu işleyişin olumlu örneği Fenerbahçe 'de yaşanıyor. Kimin oynadığından çok; oyunun gücü ve gelişimine bakmak gerekiyor..."

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2022, 01:59
YORUM EKLE