Dursun Özbek'ten istifa tepkisi! "Asla affetmem, herkes bunu böyle bilsin"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek'ten istifa tepkisi! "Asla affetmem, herkes bunu böyle bilsin"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyelerinden Cemal Özgörkey'in Mağazacılık A.Ş.'den istifa etmesi ve yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"ASLA AFFETMEM, HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN"

"Cemal Özgörkey Bey'in açıklamasını dün gece gördüm. Çok üzüldüm. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, iştirakleri olan herhangi bir şirkette yönetim kurulu olmasını kimseyi rahatsız etmesini düşünemiyorum. Böyle bir şey aklımdan geçmez. Ayrıca daha vahim olanı, kendisiyle beraber burada hizmet veren arkadaşların istifa sebebi olarak Galatasaray Spor Kulübü Başkanının yönetimde yer alıyor göstermelerini sindiremiyorum. Kişisel bir şey olsa, şahsıma Dursun Özbek'e bir tavır olsa bunu tolere ederim, anlayışla karşılarım. Fakat Galatasaray Spor Kulübü Başkanı yönetime geldi diye bu hizmetten çekilmeyi, istifa etmeyi asla affetmem. Herkes bunu böyle bilsin. 

"BOŞALAN YERDE BENİM OLMAMI İSTEDİLER"

"Niye Galatasaray Spor Kulübü, niye mağazacılığın yönetimine girdi, bunu açıklamakta fayda var. Galatasaray Mağazacılık A.Ş., Sportif A.Ş.'nin iştiraki ve yüzde 100 sahibi olduğu bir şirket. Bir istifa olmuştur, bir arkadaşımız görevden ayrılmıştır, imza yetkisi olan bir arkadaştır. Şirketin sahibi olan Galatasaray Sportif A.Ş., boşalan bu yerde benim olmamı istemiştir. Yönetim kurulu, kararı almıştır. Bütün şirketlerin sahibi olan Galatasaray Spor Kulübü yönetim kuruluna bu konuyu getirdik. Hem sportifte hem kulüpte oybirliğiyle yönetimde olmamın mağazacılığa büyük fayda sağlayacağı gündeme gelmiştir ve atama yapılmıştır."

"GALATASARAY'A HİÇ YAKIŞMADI"

"Üzüldüğüm konulardan bir tanesi de yapılan kişisel bir açıklamanın Galatasaray'ın sosyal medya mecrasının da kullanılarak yapılması da Galatasaray'a hiç yakışmadı. Bunun Galatasaray'ın örf ve adetlerine uygun olduğunu düşünmüyorum. Camiam, bu tarz bir açıklamanın değerlerdirmesini yapacak ve gereken reaksiyonu gösterecektir."

"BU İSTİFA SEBEBİ OLAMAZ"

"İstifa eden kişiler arasında sadece Cemal Bey, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısıydı. İstifa kişisel bir karar, şahsi alınan bir karar. O konuyla ilgili ben bir yorum yapmak istemiyorum. Kendisi değerlendirecektir. Benim bir şey söylememe gerek yok. Benim işaret etmek istediğim hususlar, üstüne basa basa söylüyorum, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tüm camiayı temsil eder. Galatasaray Spor Kulübü başkanını, Galatasaray'ın sahibi genel kurul seçiyor. Bilahare yönetimler oluşturuluyor, atamalar yapılıyor. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, tüm yönetimlerde var. Önümüzde bir genel kurul var. Orada üyelerimize hesap vereceğim. Kabul etmediğim husus şudur, Galatasaray Spor Kulübü başkanının herhangi bir yönetimde olması, bu yönetimdeki arkadaşların istifa sebebi olamaz. Bu bir istifa sebebi olamaz. Kişisel olarak beni sevmeyebilirsiniz, karşı olabilirsiniz. Kişisel ise ben bunu tolere edebilirim. Burada egom hiçbir zaman ön plana çıkmaz. Galatasaray Spor Kulübü başkanı, makama yapılan hareketi değerlendirmek zorundadır. Tekrar ediyorum, Galatasaray Spor Kulübü başkanının herhangi bir yönetimde olması, bu yönetimdeki arkadaşların istifa sebebi olamaz. Ben bunu affetmiyorum. Herkes bunu böyle bilsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 00:58
YORUM EKLE