Emre Özcan: "Tepeden tırnağa futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nin epey üzerinde"

Galatasaray, İngiltere'de tarih yazdı. Sarı kırmızılılar, Manchester Unitd'u 3-2'lik skorla geçti.

Emre Özcan: "Tepeden tırnağa futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nin epey üzerinde"

Socrates Dergi yorumcusu Emre Özcan, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özcan'ın aıklamaları şu şekilde:

"Mükemmel bir maç! Hikâyesi, draması, başlangıcı, ikinci yarısı, reaksiyonları..."

"Geçtiğimiz sezondaki 14 maçlık seriden beri söylüyorum. Okan Hoca bir pres hocası olduğunu gösterdi. Bir topa sahip olma hocası değil, bir pas hocası değil, bir oyun kurma hocası da değil. Ama kesinlikle bir pres hocası diyebiliyorum ona. Galatasaray'ı da bir yıldır pres takımı olarak kurguladı. Bu konudaki planlaması epey üst düzey, en üst seviyeye yakın bir performansı var. Bu deplasmandan 3-2'lik bir sonuçla çıktıysak, bu performans belirleyici olan şeydi."

"Kerem Aktürkoğlu için de kötü geçen bir ilk yarıdan sonra bu reaksiyonu vermesi oyunculuğu açısından inanılmaz. Old Trafford'da yapıyorsun bunu."

"Abdülkerim Bardakcı, tepeden tırnağa futbolcu. Ayak var, core kuvvetli, topla çıkma var, duran toptan gol var. United'lı birçok oyuncuyla omuz omuza girdi ve yıkılmadı. Şampiyonlar Ligi için savunmacılığı standardın epey üzerinde. Eksiksiz bir oyuncu."

"Icardi öyle bir ruh hastası ki... Tamam, top önünde kalıyor ama etrafında United'lılar varken topun dibine giriyor ve acayip bir gole imza atarak yine getiriyor üç puanı. Aynı İstanbulspor maçı gibi. Aynı direğin dibinden dışarı yolladı penaltıyı, ardından da acayip bir vuruşla galibiyeti getirmişti Galatasaray'a. Aynısı Old Trafford'da oldu. Hakikaten normal bir adam değil."

"Kaan Ayhan, çıkana kadar çok çok iyi bir performans gösterdi. Çok top kazandı, sürpriz bir koşu da attı. Özel bir maç çıkardığını düşünüyorum, dolayısıyla Okan Buruk'un Torreira'nın yanına Kaan Ayhan hamlesinin de ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk."

"Torreira'ya da bir parantez açmak gerek. Galatasaray'daki en özel maçlarından birisi değil ama akılalmaz bir enerji ortaya koydu ve çıktığı anda Galatasaray'ın yaşadığı sorunları gördük. Ne kadar dominant bir oyuncu olduğunu da daha iyi anlıyorsun böylelikle."

"Davinson Sanchez... Golde hatası var mı? Var. Ama Sergio'nun pası da çok kötü. Ona rağmen iki asisti var. Savunmacılık yönünden de çok iyiydi. Kenar ortaları, yüksek toplar, yaptığı bazı kritik hamleler... Daha Galatasaray'da üçüncü maçı olduğunu düşünürsek, bir Old Trafford deplasmanında övülmesi gerektiği kadar iyi oynadığını düşünüyorum yaptığı hataya rağmen."

"Okan Hoca'nın şu ana kadarki en büyük farkı, gittiği her takımda fark yaratması."

"Okan Buruk ve teknik ekip, bu maçtan sonra iç sahada negatif başlamak istemeyebilir. Ama deplasmandaki Bayern Münih maçına solda Abdülkerim'le başlamayı çok çok ciddi bir şekilde düşüneceklerini ve Nelsson'lu bir plan da yapacaklarını düşünüyorum."

 "Kerem'in bundan sonra da kötü maçları olacak. Neden olacak biliyor musun? Hayatında ilk defa 10 numara oynuyor bu çocuk. Kolay bir şey mi Old Trafford deplasmanında bunu yapmak? Casemiro'nun önünde oynamak dünyanın en zor şeylerinden biri. Ona rağmen gizlenmemesi, kaçmaması... Karar hatası yapsa da denemeye devam ediyor. En sonunda vurdu ve oldu."

Kaynak: Socrates Dergi

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2023, 23:59
YORUM EKLE