Erden Timur: "Galatasaray'a transfer edebilmek için her şeyi yapacağız"

Galatasaray'da geleceği merak edilen Mauro Icardi ve Milot Rashica için Erden Timur'dan açıklama geldi.

Erden Timur: "Galatasaray'a transfer edebilmek için her şeyi yapacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur, beIN SPORTS canlı yayınını konuğu olduğu.

Timur'un açıklamaları şu şekilde:

"İlk cevabım, 'Haddim değil' olmuştu"

"Seçimden sonraki süreçte Dursun başkan, 'Futbol ile senin ilgilenmeni istiyorum' demişti. İlk cevabım, 'Haddim değil' olmuştu. Maç izlemekle, oyunculara hakim olmakla yönetebilecek bir branş değil futbol."

"Seçildikten sonra 5-6 ayda 11 kilo verdim"

"Benim için başarı doğru bir kavram değil. Başarısızlık korkusu veya başarı sebebiyle istememezlik yapmadım bu görevi. Seçildikten sonra 5-6 ayda 11 kilo verdim. Görevi layığıyla yapamadığınızda insan bunu sindiremiyor."

"İlerleyen süreçte 'Dursun abi beni kandırmışsın' dedim"

"Başkanımıza 'Ben para pulla ilgilenmem, menajerlerle görüşmem sadece Florya'ya bakarım' deyip kabul ettim, o da 'Tabii, tabii' dedi. İlerleyen süreçte 'Dursun abi beni kandırmışsın' dedim, o da 'Ya ne diyecektim?' dedi. Hocamız göreve geldikten sonra ilk listesinde yer alan sadece 2 oyuncu aldık, sonrası hep yeni listeye eklenen isimler oldu. O iki oyuncu Seferovic ve Oliveira'ydı."

"Icardi için de bu raporu aldık"

"İyi insanları bir araya getirdiğinizde bambaşka bir sinerji oluşuyor. Kendim açımdan söyleyeyim, hiç bilmediğin bir işe kalkışıyorsun. Transfer metodolojimizi değiştirdik, analiz bazlı karar vermeye başladık. Bağımsız bir şirketle de bu konuda anlaştık. Ben de hentbolda sporculuk yaptım. Bu işin yüzde 50'si karakterdir. Bununla ilgili rapor aldık oyuncular için. Icardi için de aldık bu raporu ve ne kadar iyi bir insan olduğunu o raporda da gördük. Takımda bu kadar aile havası olmasının sebebi, oyuncuların kişiliği."

"Kriterlerimize uymayan bazı oyuncularla görüşmeye gitmedik"

"Geçen sezonki kadroda değerli oyuncular vardı ama o psikolojiyi değiştirmek için takımın yüzde 90'ını değiştirmemiz gerekiyordu. Bunu yaparken oyuncuların 'winner' olmasına dikkat ettik, kriterlerimize uymayan bazı oyuncular ile de görüşmeye gitmedik."

"Galatasaray çok büyük ama görüşmelerimizde..."

"Biz taraftarız, hepimize göre Galatasaray çok büyük ama görüşmelerimizde devasa kulüplerin bizim markamıza gösterdiği değer, 'Siz çok büyük kulüpsünüz' demeleri bizleri çok gururlandırıyor."

"Drogba, Sneijder, Muslera gibi elçilerimizi transferde kullandık"

"Herkesin aradığı şey samimiyet. Pragmatik bir endüstri futbol ama pragmatik endüstrilerde samimiyet daha büyük bir faktör oluyor. Drogba, Sneijder, Muslera gibi elçilerimizi transferde kullandık ama daha da fazla kullanmamız gerekiyor."

"Karar verirken 30 milyon insanın beklentisini düşünüyoruz"

"Şampiyonlar Ligi kadrosu kurup ön elemelere gitmek mi, ön elemeler için yeterli kadroyu kurup ileri dönemde mi takımı geliştirmemiz gerekiyor? Bu konuda zor bir ikilem içerisindeyiz. Biz ön elemeler için de iyi bir takım kurmak istiyoruz. Artık bir omurgası var takımımızın. Karar verirken 30 milyon insanın beklentisini ve kulübün geleceğini düşünmek zorundayız."

"Icardi'nin kalmasını istiyoruz"

"Hepimiz Icardi'nin kalmasını istiyoruz. Çok kolay olmayacağını bilmek gerekiyor, gerçekçi olmak lazım. Bu sezon kendisine başka şeyler de ekledi ve daha önce görmediğimiz bir Icardi izletti bize. Birinci santrforu olmayan önemli takımlar var ve bir de Suudi Arabistan gerçeği var. Bunlar realite, taraftarımız yanlış anlamasın. Elimizden gelen her şeyi yapacağız Icardi için."

"Rashica, bizim için çok değerli bir oyuncu"

"Rashica için de görüşmemiz sürüyor. Bizim için çok değerli bir oyuncu ancak birçok opsiyonumuz olmalı ki Galatasaray için doğru bedellerle bu işi halledelim. Kurun nereye gideceğini bilmiyorum ve yanlış adımlar atmamamız lazım."

"Galatasaray'ı yönetmek muazzam bir kapasite istiyor"

"Galatasaray'ın kurucusu sıra dışı, muazzam bir insan olan Ali Sami Yen. Türk olmayan takımları yenme hedefi koymuş kuruluş aşamasında. Galatasaray'ı yönetmek muazzam bir kapasite istiyor sizden."

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2023, 02:17
YORUM EKLE