Erman Özgür: "Büyük ihtimalle haftanın futbolcusu oldu"

Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında Nef Stadyumu'nda Kayserispor'u 6-0 mağlup etti.

Erman Özgür: "Büyük ihtimalle haftanın futbolcusu oldu"

Fanatik Gazetesi yazarı Erman Özgür, Galatasaray - Kayserispor maçını yorumladı. 

Özgür'ün açıklamaları şu şekilde:

"Maçın zor olma ihtimali ilk 25 dakikada ortadan kalkmış oldu"

Galatasaray'ın rakip savunma yerleşmeden dikine oynama çabası Icardi'nin ustalığı ile birleşince karşılığını çabuk verdi. Kerem'in enfes pasında Icardi golü attı. Ardından onun Rashica'ya hazırladığı pozisyon da gol olunca maçın zor olma ihtimali ilk 25 dakikada ortadan kalkmış oldu. Direnci kırılan Kayserispor daha geniş alanda oynamaya başlayınca savunma sertliği ile sağlam duran Galatasaray hücumda Kerem ve İcardi ile fırsatlar buldu. Kerem'in kazandığı penaltıyı Icardi ağlara yollayınca maç ilk yarıdan şölene döndü.

"Büyük ihtimalle haftanın futbolcusu da olmuş oldu"

İlk yarının uzatmalarında bir penaltı da inanılmaz bir enerji ile oynayan Torreira kazandırdı ve Hosseini'yi oyundan attırarak Icardi'ye hat-rick yapma şansını verdi. Icardi penaltıyı dönen topta da olsa gol yaparak hafta başından, maçın ilk yarısından büyük ihtimalle haftanın futbolcusu da olmuş oldu. 2. yarıya aslında maçın başında yapması gerektiği gibi önce savunma yaparak başlayan Kayserispor'a karşı Galatasaray da hücum iştahından hiçbir şey kaybetmeden başladı.

"İki vuruş dersi"

Kerem'in duran topa nasıl vurulur örneğine oyuna sonradan giren Zaniolo da hareketli topa nasıl vurulurun örneğini göstererek nefis goller attılar. Sonuçta Galatasaray şampiyonluk yolunda kimseyi yanına yaklaştırmadığı galibiyeti, üstelik oldukça gösterişli bir oyunla aldı. Ayrıca hafta içi fikstürüne de yıpranmadan girecek olmanın avantajını yaşayacak bir maç oynadı.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023, 01:18
YORUM EKLE