Galatasaray'da Sacha Boey kararı verildi

Galatasaray, performansıyla Avrupa'nın dikkatini çeken Sacha Boey'in sözleşmesini yenileme kararı aldı. İmzalanacak yeni kontratın serbest kalma bedeli belli oldu.

Galatasaray'da Sacha Boey kararı verildi

Spor Toto Süper Lig'in zirvesinde yer alan Galatasaray, iç transferde harekete geçti. Kadro planlamasını oluşturan Sarı-Kırmızlılar, sağ bek pozisyonu için kararını verdi.

Boey'in sözleşmesi uzatılacak

Galatasaray, bu sezon gösterdiği performans ile göz dolduran Sacha Boey ile nikah tazelemeye hazırlanıyor. Fotomaç'ta yer alan habere göre Fransız sağ bekin kontratı 2026 yılına kadar uzatılacak.

Maaşı yükselecek

Mevcut sözleşmesi 2025 yılında sona erecek olan Sacha Boey ile masaya oturacak olan Sarı-Kırmızılı yönetim, sağ bek oyuncusunun maaşında iyileştirmeye gidecek.

Boey 25 milyon Euro

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, bu sezon gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin radarına giren ve transfer söylentilerinin arttığı Sacha Boey'in serbest kalma bedelini de belirledi. Haberde Boey'in serbest kalma maddesinde 25 milyon Euro'luk bonservis bedeli yazacağı kaydedildi.

Yerine getirilen Dubois'yı yedek bıraktı

Daha önce performansı yetersiz bulunan Sacha Boey yaşadığı çıkışla Galatasaray teknik heyeti ve yönetimi memnun etti. Cimbom, sezon başında Boey'in grafiğinin düşük olması sebebiyle sağ bek pozisyonuna takviyede bulunmuştu.

Sarı-Kırmızılılar Ligue 1 ekiplerinden Lyon'a 2,5 milyon Euro ödeyerek Leo Dubois'i kadrosuna kattı. Fakat Boey'in performansı, yeni transferi yedek kulübesinde bıraktı.

Boey'in bu sezonki performansı

Bu sezon Galatasaray'da 21 resmi müsabakada görev alan Sacha Boey, 2 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. 22 yaşındaki sağ bek 5 maçta sarı kart, 1 mücadelede ise direkt kırmızı kart gördü.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2023, 02:33
YORUM EKLE