"Galatasaray kesin olarak anlaşma sağladı, Galatasaray'da oynayacak"

Süper Lig'in lideri Galatasaray'da transferde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

"Galatasaray kesin olarak anlaşma sağladı, Galatasaray'da oynayacak"

Kayserispor maçıyla birlikte 35 yaşındaki Mertens'in kontratı otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak. Sarı-Kırmızılılar, Rashica için de Norwich'le kesin olarak anlaştı. Kosovalı futbolcu kiralık veya bonservisiyle, önümüzdeki sene de mutlaka Galatasaray'da kalacak.

Galatasaray'ın iki yıldızı Milot Rashica ve Dries Mertens'in önümüzdeki yıl da Sarı-Kırmızılı formayı giymesi neredeyse kesinleşti. Bu iki isimden Mertens, Napoli'deki sözleşmesi sona erince sezon başında 1+1 yıllığına Galatasaray'a transfer olmuştu.

1.1 milyon Euro'su imza parası olmak üzere 4 milyon Euro'ya Cim Bom'la el sıkışan 35 yaşındaki forvetin kontratında, "Galatasaray'da 25 maça çıkması halinde opsiyon devreye girer" maddesi bulunuyor. Mertens, 25. maçına ise cuma akşamı Kayserispor karşısında çıkacak. Böylece 1 yıllık opsiyon, otomatik olarak devreye girecek.

900 BİN EURO FERAGAT

Yeni anlaşma, 2.9 milyon Euro'luk yıllık ücret üzerinden devreye girecek. Opsiyon her ne kadar otomatik uzasa da gelecek sezon 36 yaşında mücadele edecek olan Mertens'ten, kulübün belli oranda bir feragat isteyeceği ve maaşının 2 milyon Euro seviyesine çekilmesinin planlandığı öğrenildi. Belçikalı yıldızın bu teklifi kabul edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak iki tarafın da yola birlikte devam etmek istediği biliniyor.

TEMASLAR SONUÇ VERDİ

Önümüzdeki yıl Galatasaray'da olup olmayacağı merak edilen isimlerden biri de Milot Rashica'ydı. Norwich'ten 1 sezonluğuna kiralanan ve satın alma opsiyonu bulunmayan 26 yaşındaki kanat oyuncusunun performansından ve karakterinden hem yönetim hem de teknik heyet çok memnun. Taraftarın da çok sevdiği Kosovalı futbolcuyu elinden kaçırmak istemeyen Sarı-Kırmızılılar, bir süredir İngiliz kulübüyle temas halindeydi.

PAZARLIKLAR BAŞLIYOR

Tarafların son görüşmede, gelecek sezon için kesin olarak mutabakata vardığı öğrenildi. Buna göre Norwich, Rashica'nın önümüzdeki yıl da Galatasaray'da olmasına izin verecek. Ancak anlaşmanın kiralık mı yoksa bonservisle mi olacağı konusunda henüz bir gelişme yok. Galatasaray cephesi, Rashica'yı bonservisiyle birlikte almaya çalışacak ve bir pazarlık süreci yaşanacak. Ancak bonserviste mutabakat olmazsa, işte o zaman yıldız futbolcu yeniden kiralanacak.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2023, 00:00
YORUM EKLE