"Galatasaray yakından izliyor, görüşme gerçekleştirildi"

Avrupa'da birçok ekibin transferi adına devreye girdiği Boavista'nın yıldızı Gaius Makouta'ya Süper Lig'den de önemli bir talip var.

"Galatasaray yakından izliyor, görüşme gerçekleştirildi"

Portekiz'de Boavista forması giyen ve oldukça başarılı bir sezon geçiren Gaius Makouta'ya Türkiye'den talip var. Avrupa'dan birçok ekibin kadrosuna katmak adına temaslarda bulunduğu Kongolu orta sahaya Türkiye'den de ilgi sürüyor.

PERFORMANSI DİKKAT ÇEKİYOR

Fransa altyapısı sonrası İrlanda ve Yunanistan'da kısa süre forma giyen Makouta, 2017'de Covilha'ya transfer olarak Portekiz'e gelmişti. Braga B ve Bulgaristan'da Beroe maceraları yaşayan Gaius Makouta, 2021'de 300 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Boavista kadrosuna katıldı.

Bu sezon Boavista Teknik Direktörü Petit'nin vazgeçilmez ismi konumuna gelen 25 yaşındaki orta saha, şu ana kadar toplam 34 maçta forma giyerken 1 gol, 6 asistlik skor katkısı yaptı. Fransa'da Beaumont'ta dünyaya gelen Gaius Makouta, düzenli olarak Kongo Milli Takımı forması da giymekte.

FRANSIZLAR PEŞİNDE

Gaius Makouta, yaz transfer dönemi öncesi Avrupa'da popüler isimlerden biri haline gelmiş durumda. Bu noktaya dikkat çeken RMC Sport, özellikle Fransız ekiplerinin Kongolu orta sahayı kadrosuna katmak istediklerini belirtiyor.

Fransa doğumlu olan Makouta için Rennes ve Strasbourg'un devrede oldukları aktarılıyor. Fakat 25 yaşındaki orta saha için başka takımlar da pusuda...

İNGİLİZ VE İTALYAN KULÜPLERİ DE İZLİYOR

RMC Sport, Fransız kulüplerinin henüz resmi girişimlere başlamamış olsalar da Makouta'yı yakından izlediklerini ifade ederken başka taliplerin de olduğu belirtildi. İngiltere'den ismi açıklanmayan bir kulüp ve İtalya'dan Lecce'nin oyuncuyu kadrolarına katmayı istedikleri öğrenildi.

GALATASARAY'IN GÖZÜ BU TRANSFERDE!

Oyuncuyu takip eden takımlar arasında Galatasaray'ın da yer aldığı belirtiliyordu. Mart ayının sonlarında Portekiz basınında yer bulan haberlere göre Galatasaray, Makouta'nın durumunu yakından izliyordu. Şimdi ise daha somut gelişmeler yaşanıyor.

RMC Sport, oyuncunun talipleri arasında Galatasaray'a da yer verdi. Bu transfer konusunda Sarı-Kırmızılıların bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi. Fredrik Midtsjö'den sezon genelinde beklediği katkıyı alamayan Galatasaray'ın kariyeri yükselişte olan Gaius Makouta ile orta alana bir hamle yapması muhtemel.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2023, 02:00
YORUM EKLE