Güntekin Onay: "Galatasaray için belki de sezonun en değerlisi"

Galatasaray, Süper Lig’in 7. Haftasında sahasında Konyaspor’u 2-1 mağlup etti.

Güntekin Onay: "Galatasaray için belki de sezonun en değerlisi"

Hürriyet Gazetesi spor yazaru Güntekin Onay, Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Onay'ın açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray dün Konya karşısında belki de sezonun en değerli 3 puanını aldı.

Konyaspor gibi güçlü bir takıma karşı olabilecek en iyi senaryo ile başladı maç Galatasaray için. 47 bin taraftarının desteğiyle coşku ile oyuna giren sarı kırmızılılar, sahanın en iyisi Sacha Boey’in hazırladığı pozisyonda Oliveira ile golü 1’nci dakika dolarken buldu. 1-0’dan sonra oyunun kontrolünü ele alan Konyaspor, iyi pas yaptı ve çok da baskı ile karşılaşmadan Galatasaray ceza alanına etkili geldi. Çekiçi’nin etkili oyunu, Soner’in hücuma desteği ve adeta bağıra bağıra “geliyorum” diyen Konyaspor golü... 1-1’den sonra skora reaksiyon veremeyen hücumda durgun görünen Cimbom sadece Sacha Boey’in sağ kanattan taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı.

ENERJiSi DÜŞÜKTÜ

Top Konyaspor’un ayağındayken de enerjisi düşük ve rakibe nitelikli baskı yapamayan sarı kırmızılılarda ilk golün sahibi Sergio Oliveira yüksek top tekniği ve oyun zekasına rağmen orta alanda defansif aksiyonların içinde yeterince yer almayınca Galatasaray zorlandı. İkinci yarıda daha istekli görünen, kazanma arzusuyla oynayan ev sahibi, Gomis ve Mertens’in etkisiz oyunlarıyla hücumda istediği üretkenliği bulamadı.

KONYA, EKSiKLERi ARADI 

Michalak ve Amilton gibi geçiş hücumlarına yatkın 2 oyuncusundan yoksun Konyaspor da ikinci yarıda, ilk yarıdaki etkinliğinden uzaktı. Galatasaray dün belki de sezonun en değerli 3 puanını elde etti. İyi futbol oynamayan sarı kırmızılılar, tüm olumsuzluklara rağmen namağlup ve son derece organize bir Konyaspor’u yenmeyi başardı. Önemli olan da bu tip günlerde kazanabilmek. Okan Hoca’nın takımı kazanma alışkanlığını yakalamış görünüyor. Ancak Galatasaray, özellikle iç sahada daha etkili pres yapabilmeli.

Kaynak: Güntekin Onay / Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 19:02
YORUM EKLE