Uğur Meleke: "Herhalde kendisi de şaşırmıştır, sadece 4 kişiyi çağırmış"

Galatasaray, Süper Lig’in 7. Haftasında sahasında Konyaspor’u 2-1 mağlup etti.

Uğur Meleke: "Herhalde kendisi de şaşırmıştır, sadece 4 kişiyi çağırmış"

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Uğur Meleke, Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Meleke'nin açıklamaları şu şekilde:

Konyaspor’un ilk altı maçının üçü 1-0, ikisi 0-0 bitmişti düne kadar. Bir karakterleri var, kalelerini bu denli kapatabilmelerinin bir sebebi var: Takım halinde doğru duruyorlar, çok fazla pozisyon vermiyorlar. Bu sezon Hearts’a 4, Fiorentina ve Antwerp’e üçer gol atmış Başakşehir’e koca 90 dakikada tek bir net pozisyon vermişlerdi. Fenerbahçe’den de gol yememişlerdi. Dün Galatasaray’a karşı da 75 dakika boyunca oyunlarından hiç taviz vermediler, özellikle sarı-kırmızılıların tempoyu yükseltmek istediği bölümlerde akıllıca düşürdüler vitesi. Bence Konya’nın iki sezondur bu tip maçlarda yaptığı en kritik iş, büyük rakiplerine tempoyu artırma fırsatı vermemeleri. Dün de 70’lere kadar yine maçın vitesini düşük tutmayı başardılar ancak Okan Hoca’nın doğru değişiklikleriyle avantajı ele geçirdi Galatasaray.

ZAYIF HALKA CEBRAiL

1- Yusuf Demir oyuna sağ iç olarak girdi, Okan Hoca bu değişiklik sonrası sol içe Sergio Oliveira’yı gönderdi. Cekici sakatlığı sonrası sağ açık olarak oyuna giren Cebrail, dün sahada kaldığı süre boyunca Konya’nın zayıf halkasıydı. Orayı zorlamak istedi Galatasaraylılar. Nitekim son 20’de de neredeyse tüm fırsatları soldan buldular.

GOL DE SOLDAN GELDi

2- Yine Cebrail’in karşısına Dubois’yı sokmak da doğru bir hamleydi. Gerçi gol olduğunda Cebrail oyundan çıkmıştı ama Dubois soldan yaptığı bindirmeyle yaptı asisti.

BERKAN BiLE ŞAŞIRMIŞTIR MiLLi DAVET ALMASINA

Bir parantez de dün açıklanan A milli takım kadrosuyla ilgili açmak gerek. Stefan Kuntz kadroya sadece dört merkez orta saha oyuncusu davet etmiş; anladığım kadarıyla 4-4-2 oynayacağız bu iki müsabakada. Yalnız 4-4-2 oynayacaksak neden 4 değil de 3 santrfor davet ettik, o da başka bir soru işareti tabii. Kadroya dahil edilen Berkan da herhalde şaşırmıştır bu kez davet almasına.

SONER DiKMEN’E TEBRiKLER

Zira dün rakip olduğu Soner Dikmen’in yanı sıra Salih Uçan, Berkay Özcan ve hatta İsmail Yüksek’in hiçbirinin değil de Berkan’ın davet edilmesini konuşacağız muhtemelen sık sık. Özellikle dün sahanın merkezinin patronu olan Soner Dikmen’i tebrik ederim, her geçen gün üzerine koyarak gidiyor iki sezondur.

Kaynak: Uğur Meleke / Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, 09:42
YORUM EKLE