Levent Tüzemen: 4 oyuncu, Okan Buruk'a kadro kurarken ciddi baskı yapıyor"

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Levent Tüzemen: 4 oyuncu, Okan Buruk'a kadro kurarken ciddi baskı yapıyor"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"ZAHA'NIN NORMAL HALİNİ BİLE GÖREMEDİK"

Zaha'nın bırakın süper halini normal halini bile göremedik. Ziyech fizik olarak tam hazır değil. Çalım kalitesi mükemmel olan Tete'nin form durumu maçına göre değişiyor. Kerem Demirbay tempolu ve temaslı oyunlarda pas hatası yaptığı gibi çabuk yere düşüyor. 

"OKAN BURUK'A CİDDİ BASKI YARATIYOR"

Zaha, Ziyech, Tete, Kerim Demirbay gibi gövdeli transferler Okan Buruk üzerinde kadro kurarken ciddi baskı yaratıyor. Okan Hoca, ısrarla bu oyunculara yer açmaya çalışıyor ama istediği verimi alamıyor. 

Benim görüşlerim; 1-Kerem solda oynamalı. Bu Zaha görüntüsüyle Kerem'i yerinden etmemeli.

2-Fiziksel istikrarsızlık gösteren Tete ile Ziyech sağ kanatta dönüşümlü olarak görev yapmalı. Galibiyet golünü atan Oliveira'ya sırt çevirmemek gerekir.

3-Savunmada Abdülkerim-Sanchez ikilisini bozmak çok büyük hata olur. Abdülkerim hızlı kanat oyuncularını kovalayacak çabuklukta değil. Kaan Ayhan yerli olarak Lucas'ın ortağı olmalı. Savunmada oynarken de solda görev yapmamalı. Kaan'ın Abdülkerim ile uyumlu oynadığını gördük. Angelino olmayacaksa sağ bek oynayabilen Kaan sol beke çözüm olabilir.

"SEZONUN EN ÖNEMLİ TRANSFERİ DAVINSON SANCHEZ"

G.Saray'ın bu sezon en önemli transferi tartışmasız Davinson Sanchez... Kolombiyalı yıldız Galatasaray savunmasını maestro gibi yönetiyor. Sakin oynuyor. Topu oyuna aklıyla sokuyor. Geriden oyunu kurarken isabetsiz pas atmıyor. 

Rize'de sakatlık adına kötü anıları olan Muslera, alınan kritik 3 puanda mükemmel oyunuyla göz kamaştırdı ve gemisini kurtardı. G.Saray'ın vasat kaldığı gecede Boey, Kerem ve Lucas çalışkanlıkları ile ön plana çıktı.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023, 12:32
YORUM EKLE