Levent Tüzemen: "Galatasaray'a geldiği günden beri hiçbir maçta etkili oynayamadı"

Galatasaray, Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek serisini sürdürmeyi başardı.

Levent Tüzemen: "Galatasaray'a geldiği günden beri hiçbir maçta etkili oynayamadı"

Galatasaraylı gazeteci Levent Tüzemen, Galatasaray - Beşiktaş derbisiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"İKİ FARKLI GALATASARAY İZLEDİK"

Galatasaray'ın iki farklı yönünü izledik. Kaleci Mert atılıncaya kadar oyun hakimiyeti, pozisyon zenginliği Galatasaray'ın elindeydi. Bu süreçte Icardi'nin yoktan var ettiği gol, bireysel kalitesinin ve pozisyon takibinin güzelliğiydi. Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaraylı futbolcular, buna ister rakibi küçümsemek, ister, "Nasılsa kazanırız" duygusuna kapılmak deyin, gereksiz yere vites düşürdü. Final paslarında ciddi hatalar yaptılar, hücuma çıkarken inanılmaz top kayıpları yaşadılar. 

"GALATASARAY'A GELDİĞİ GÜNDEN BERİ HİÇBİR MAÇTA ETKİLİ OYNAMADI"

Tete'nin iyi oyunu Torreira'nın mücadele gücü, Boey'in savaşçılığı, Sanchez ile Abdülkerim'in mükemmel uyumuna Zaha; Kerem, Kaan Ayhan ve özellikle geldiği günden beri hiçbir maçta etkili oynayamayan Angelino eşlik edemedi. Okan hoca, oyuna müdahalede geç kaldı. Zaha'yı daha erken kenara almalıydı. 

"TRAVMADAN ÇIKARDI"

Galatasaray; temposuz, etkisiz oynarken ve maç bitti gibi davranırken Chamberlain cezayı kesti. Golün başlangıcında Angelino'nun rakibini engellememesi çok büyük hataydı. Amir'in hediyesi ile kazanılan penaltıyı Icardi gol yaparken Galatasaray'ın aklını başına getirdi ve bu gol arkadaşlarını Bayern Münih öncesi yaşayacakları travmadan çıkardı. 

"ICARDI, TRİBÜNLERİ AYAĞA KALDIRDI"

Beşiktaş'ı da kutlamak gerekir 10 kişilik süreçte Galatasaray'dan daha iyi pas yaptılar, daha organize atağa çıktılar. Tek zaafları savunmalarının ağır olmasıydı. Okan hoca, Zaha'yı ve Tete'yi daha uzun süreli oynayabilecek fiziksel performansa taşımalı. Icardi, çok çalıştı, takımını sırtladı, mükemmel bir golün yanı sıra penaltı golüne imza attı ve tribünleri ayağa kaldırdı. Galatasaray'ın beraberlik skoruna isyan eden oyuncusuydu. Galatasaray, Mertens girdikten sonra Beşiktaş savunmasının önünde daha çok top tutup, daha etkili paslar yaptı.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tosun paşa
Tosun paşa - 7 ay Önce

Angelina Galatasaray ın istediği bir sol bek değil Okan hoca bunu almak için çok ısrar etti

Mustafa ülker
Mustafa ülker - 7 ay Önce

Anheliño tam bir hayal kırıklığı. Sampiyonlar Ligi maclarında kesinlikle oynamamalı Abdulkerim sol bek oynayabilir bu maclarda. Belli ki oynamak istemiyor o bolgede ama bu maclar taktik macları