Levent Tüzemen: "Galatasaray'da maça girecek emri bekliyorlardı, Galatasaray yönetimi..."

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Kopenhag ile sahasında 2-2 berabere kaldı.

Levent Tüzemen: "Galatasaray'da maça girecek emri bekliyorlardı, Galatasaray yönetimi..."

Sabah Gazetesi spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ı değerlendirdi.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"AĞIR BİR RAVMA YAŞANIRDI"

Galatasaray 2-0'dan dönüp beraberliği yakalayarak Şampiyonlar Ligi'ne tutundu. Eğer kaybetseydi, ağır bir travma yaşardı. Muslera'nın hatasıyla yenilen ilk gole kadar oyunun hakimi Galatasaray'dı, müthiş pozisyonlar yakaladı. Kerem Aktürkoğlu, geceye damga vuracak pozisyonlarda iki gollük vuruşu dışarı yaptı, bir kez de topu direğe nişanladı. Mertens ve Icardi de Galatasaray'ı öne geçirecek golleri harcadılar. 

"MUSLERA DERS ALMIYOR"

İlk yarı Galatasaray en az 3 gol atardı. Futbolda hataya yer yok. Muslera'nın geçen seneden ders almayıp yaptığı kısa vuruş, Galatasaray'ın gol yemesine neden oldu. 

"OKAN HOCA DUYGUSALLIKTAN KURTULMALI"

Galatasaray'ın sahadaki 11'ine bakıyorum, bir de ısınanlara göz atıyorum. Zaha, Ndombele, Tete, Bakambu, Sanchez maça girecek emri bekliyorlar. Okan Buruk'a Galatasaray yönetimi gerçekten kaliteli transferler yaptı ve rekabeti yönetmesini istedi. Okan hoca duygusallıktan kurtulmalı. Şampiyonlar Ligi'nin havasının ayrı olduğunu unutmamalı. 'Birilerini oynatırım, diğerlerini oynatmam, alınırlar' diye düşünmemeli. Değişim kararlarını erken vermeli, hatta oyuna erken müdahale etmeli. 

"DEĞİŞİKLİKLER DAHA ERKEN YAPILMALIYDI"

İlk yarı Ziyech çok etkisizdi, Kerem kaçırdığı gollerden sonra psikolojik olarak geriledi. Kerem Demirbay fizik gücü yüksek Kopenhaglı oyunculara karşı ikili mücadelelerde etkisiz kaldı. Tete-Mertens, Ndombele-Nelson, Zaha-Kerem değişikliği erken start alsaydı, Galatasaray skor avantajını eline geçirirdi. Neden mi? Ndombele, Tete, Zaha üçlüsü girdikten sonra oyunun havası değişti ve iki tane gol buldu.

Bu maçın skoru bir uyarıdır. Okan hoca ve oyuncular ders çıkarmalıdır.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

APP STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

PLAY STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 10:10
YORUM EKLE