Levent Tüzemen: "Sadece uzun taç attığı için Galatasaray'da forma giyemez"

Galatasaray'da Bayern Münih maçında oynanan oyun ve alınan sonuç tartışılmaya devam ediliyor.

Levent Tüzemen: "Sadece uzun taç attığı için Galatasaray'da forma giyemez"

Galatasaraylı yorumcu Levent Tüzemen, Galatasaray - Bayern Münih maçıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"BU YENİLGİ YAKIŞMADI"

Galatasaray'a bu yenilgi hiç yakışmadı. 70 dakika boyunca Bayern'e karşı üstün oynayan, pozisyon zenginliğini elinde bulunduran Galatasaraylı futbolcular, hak etmedikleri bir yenilgi ile karşılaştılar. Bayern Münih'in bu zamana kadarki oynadığı maçlarda bir rakipten bu kadar çok gol baskısı yediğine tanık olmadık. 

"OKAN HOCA, ÇABUK KARAR VEREMEDİ"

Torreira'nın yıldızlaştığı, Icardi'nin fedakârca mücadele ettiği, defansın 70 dakika dikkatli oynadığı oyunda bazı futbolcular taşın altına elini sokamadı. Tete çok etkisizdi, Zaha verimli bile olamadı. Ama en kötüsü Kazımcan'a bu kadar uzun süre tahammül edilmesiydi. Bir teknik adam maçı izlerken kararlarında geç kalmayacak. Yaptığı değişikliklerin hepsi doğruydu ama Zaha, Kerem, Tete, Kaan Ayhan ve Kazımcan Karataş'ın tükendiğini gördüğü halde bu değişikliklere Okan hoca çabuk karar veremedi.

"KEREM, İNANILMAZ POZİSYONLARI HARCADI"

Pozisyon zenginliği Galatasaray'daydı ama vuruş becerisi olarak Bayern Münih üstündü. Kerem inanılmaz pozisyonları harcadı, birinde kaleciyle karşı karşıyayken topun dibine gireceğine aşırtma vuruş yapıp kaçırdı.

"SADECE UZUN TAÇ ATTIĞI İÇİN FORMA GİYEMEZ"

Okan hoca Türkiye Ligi'nde Kazımcan'ı oynatır ama Avrupa'da Kazımcan o görevi kaldıramaz. Çünkü fizik olarak zayıf, düşünce olarak titrek, sadece uzun taç attığı için forma giyemez. 

"TRİBÜNLER UYARDI"

B.Münih hızlı hücum hattıyla G.Saray kalesine çabuk indi ama Sanchez, Abdülkerim ve özellikle Sacha Boey başarılıydı. Galatasaray iki golü de Kazımcan'ın hatasından yedi. Tribünlerin Kazımcan'ı alması konusunda önceden yaptığı uyarıya maalesef Okan hoca müdahale etmekte geç kaldı. 

"YÜREKLİ OYUNLARINI KUTLAMAK GEREKİYOR"

İnsan şuna üzülüyor; en kötü bir puan alacakken G.Saray üstün ve etkili oynadığı oyundan mağlup ayrılıyor. G.Saraylı oyuncuların 70 dakika ortaya koyduğu mücadele gücünü, pozisyon arayışlarını, yürekli oyunlarını kutlamak gerekiyor.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 03:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
MERT KARADAĞ
MERT KARADAĞ - 7 ay Önce

Levent Tüzemen,
Adını bile doğru söyleyemeyip, Berkan'a 20 yıl önce oynamış Berkant ismiyle hitap ederek, sen kimin adamısın şeklinde ağır ifadelerle eleştirip belki de takımdan gitmesine neden olduğun Berkan, en azından kulübede olsaydı, Bayern'e karşı takımın yorulduğu 65, 70 dakikalarda Ndombele yerine oyuna alınabilirdi. En azından beraberlik alabilirdik belki de.
Herkes çok biliyor bu ülkede. Malesef..