Mehmet Ayan: "Premier Lig seviyesindeydi, teşekkür etmek istiyorum, Okan Buruk bunu isterdi"

Galatasaray, Süper Lig'de Alanyaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup etti ve liderliğini devam ettirdi. 

Mehmet Ayan: "Premier Lig seviyesindeydi, teşekkür etmek istiyorum, Okan Buruk bunu isterdi"

Ciner Medya Spor Yayınları Koordinatörü Mehmet Ayan, Alanyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Ayan'ın açıklamaları şu şekilde:

"PREMIER LİG SEVİYESİNDE"

Premier Lig seviyesinde bir ilk yarı izlettikleri için sahadaki tüm unsurlara teşekkür etmek istiyorum. Cihan Aydın’a ayrıca... Oyunu kesmediği, pozisyonların içinde olduğu için..

"EPEYCE GÜÇ DURUMDA BIRAKTILAR"

Maça Alanyaspor iyi başladı. İki kenardan gelen Oğuz Aydın ile Yusuf Özdemir, rakibin iki beki Köhn ile Aurier’i epeyce güç durumda bıraktılar. Her şey istediği gibi giderken Fatih Tekke’nin atılması ekibinin dengesini bozdu. Kırmızı kart öncesi ve sonrası Alanyaspor’da gözle görülür bir farklılık oluşsa da 45+4’e kadar hep oyunun içindelerdi.

"KEREM AKTÜRKOĞLU YOKLARI OYNADI"

Galatasaray, teslim olarak başladığı maçın içinde en büyük tehlikesini 41. dakikada Mertens’in harika vuruşunda direğe takılarak buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun adeta yokları oynadığı, merkez orta sahanın beklerle birlikte hiç katkı veremediği 49 dakika Alanya’nın üstünüğü ile son buldu.

"SAĞ KULVARI KOMPLE DEĞİŞTİRDİ"

İkinci yarıya çıkarken Okan Buruk, sağ kulvarı komple değiştirdi. Barış Alper Yılmaz’ı sola attı, Kerem ile Aurier’i dışarı alıp; sağ kulvarı Hakim Ziyech ve Kaan Ayhan yaptı. 56’da Barış Alper ile açılan perde 61’de Hakim ile sonuca ulaştı.

72’de Barış Alper 56. dakikadaki golün aynısını attı. Icardi, skoru belirledi. 57’de yine Barış Alper, 68’de Mertens önemli fırsatlardan yararlanamadı. 64’te 10 kişi kalan Alanyaspor’un direnci 1-0 sonrası azalmıştı sanki.

"OKAN BURUK, İNANIN BUNU İSTERDİ"

Alanyaspor, anlamsızca ikinci yarıya başlarken Galatasaray’a teslim oldu. Belki ilk yarının o müthiş temposundan, belki G.Saray’ın oyunu rakip yarı sahaya yıkma istediğinden bilemem ama Okan hocaya sorsalardı “senin değişikliklerin sonrası rakip nasıl oynasın?” İnanın bunu isterdi.

"20 DAKİKADA İŞ BİTTİ"

Sete dönen oyuna izin veren Alanya rakibine çok yardım etti. Kerem Demirbay ile Torreria devreye girince, Hakim kenarı klasına yakın kullanınca, Barış Alper solda işi şova dökünce... 20 dakikada iş bitti.

"MAÇIN ZOR GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLARDI, TEBESSÜMLE KARŞILADIM"

Maç önü birçok G.Saray taraftarı maçın zor geçeceğini düşünmekteydi. Tebessüm ile karşıladım. Çünkü G.Saray 2023/24 sezonunda “top oynamak isteyen” her takıma karşı iyi performans gösterdi. Kapanan takımlara karşı hep etkisiz kaldı. 2 Bayern Münih, 2 Manchester United maçlarında üst seviyede oynadı. Türkiye’de futbol oynamak isteyen her takıma galebe çaldı.

Fenerbahçe ile yarış sürüyor. İki takım da ikinci yarıları iyi oynuyor!

Kaynak: Mehmet Ayan / Habertürk

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024, 13:30
YORUM EKLE