Mehmet Demirkol: "Galatasaray'da kalacağını düşünmek hata olmaz, bir de iki garanti transfer gerek"

Galatasaray'da Okan Buruk ile yeni bir dönem başlayacak.

Mehmet Demirkol: "Galatasaray'da kalacağını düşünmek hata olmaz, bir de iki garanti transfer gerek"

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray'da teknik direktörlüğe Okan Buruk'un getirilmesini değerlendirdi.

Demirkol'un yazısı şu şekilde:

"OKAN BURUK'UN AVANTAJLARI VAR"

Okan Buruk tercihinin avantajları var. Hiç kuşkusuz Terim gölgesinin en az olacağı seçenek bu. En yüksek seviyede bir yabancı getirseniz de en ufak bir takılmada tribün sorun yaratabilir. Terim sadece bir teknik adam değil. Çok daha fazlası. Onun olmadığı her senaryo aksak kalacak. Ama Okan Buruk’ta teknik adamlık perspektifi dışında da umut var.

"ŞAMPİYON BİR TEKNİK ADAM"

Evet ayrılma süreci doğru anlatılamadı ve oradan kalma bir kuruntu mevcut. Ancak genç yaşta bir Trabzon maçında ayağı kırıldıktan sonra olağanüstü bir futbolculuk kariyeri yaşamış bir altyapı oyuncusu o. Aynı zamanda şampiyon bir teknik adam. Bunların üstesinden gelmek en az onun için sorun olur.

"FATİH TERİM OLMAZ MIYDI?"

Peki Terim olmaz mıydı? Geçen senenin Galatasaray açısından tek kaybetmeyeni o. Kupadan Denizli’ye eleniş, ligdeki durum bir yana Terim’in Avrupa performansı onu canlı tuttu. Olası bir Barça elenişi ve sonraki durum onun için hikayenin sonu olabililirdi. Elmas’ın kararı durumu değiştirdi. Ancak hemen yeniden göreve gelip yaşanacak bir takılma hikayenin gerçekten sonunu getirebilir. Onun için yanlış zamanlı bir risk.

"GALATASARAY, İKİ VASAT ÜSTÜ OYUNCU BULMALI"

Gelelim kadroya. Eldeki özel yeteneklere henüz resmi bir teklif yok. Dolayısıyla savunma göbeği ve Kerem’in kalacağını düşünmek hata olmaz. Dolayısıyla temel sorun hem hoca hem de yönetim açısından aynı perspektifte değerlendiriliyor olmalı. Galatasaray orta saha merkezine iki vasat üstü oyuncu bulmalı. Hem 6 hem 8 oynayabilecek iki garanti performans. Burada seviye yükseldikten sonra takımın her yerinde seviye yükselir. Hatta Berkan ve Taylan’da bile.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022, 21:53
YORUM EKLE