Mehmet Demirkol: "PSG ve Barcelona'da oynayabilirdi, Galatasaray'da sniper gibi, rakipler için çok can sıkıcı"

Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarırken büyük bir avantajı elde etti.

Mehmet Demirkol: "PSG ve Barcelona'da oynayabilirdi, Galatasaray'da sniper gibi, rakipler için çok can sıkıcı"

Socrates Dergi yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:

"TORREIRA'NIN PERFORMANSI DEĞERLİYDİ"

"Davinson Sanchez sahada olmadığı zaman Lucas Torreira'ya önde büyük iş düşüyor. Savunacağı alan büyüyor. Kerem Demirbay'ı kötü gösteriyor. Derrick Köhn'ü de çok etkin göremedik. Pendikspor'un hücuma çıkışları Galatasaray'ı şaşırttı. Arkada boşluk da verdiler. Zaten Okan Buruk da şaşırdığını söyledi. Barış Alper Yılmaz'ı ileri koşturmak için büyük fırsattı. Pendikspor ise Galatasaray'ı geri koşturmak zorunda kaldı. Lucas Torreira'nın performansı değerli ve belirleyici oldu."

"ICARDI, PSG'DE VE BARCDELONA'DA DEVAM EDEBİLİRDİ"

"Kendini bilmek ve o seviyeni maksimum kullanmak çok önemli. Mauro Icardi için şunu söyleyebiliriz. Ekstra çalışma, ekstra sağlık gibi şeyleri yapabilse PSG'de, Barcelona'da sürekli devam edebilirdi. Zaten buralarda iş yapmış bir adam. Manchester United'da rahat oynardı. Cephede iş karışmışken sniper gibi işi bitirdi. Rakipler için çok can sıkıcı. Çünkü rakip oyunu alsa da skoru alamıyor. Pendiksporlu oyuncunun yerine koysana kendini. Bu adam hep ceza sahası içerisinde gol atıyordu, bu kez ceza sahası dışından attı. Üstelik Icardi Ocak ve Şubat aylarını da verimli geçirmedi. Anda kalabilen bir insan. Hep pozitif. İlk yarım saat kötü oyuna rağmen Galatasaray taraftarı çok rahat. Çünkü Mauro Icardi maçı çözebilir. O çıkmazsa Dries Mertens, bir şeyler yapabilir."

"GALATASARAY'I FENERAHÇE'DEN FARKLI KILIYOR"

"Maçın oyuncusu Barış Alper Yılmaz'dı. 1-2 tane kullanamadığı önemli toplar var ama tehdit yaratmaya devam etti. Galatasaray'ı zaten Fenerbahçe'den daha iyi kılan o. Fenerbahçe rakibi savunmaya yerleştirdiği zaman bir şekilde golü atabiliyor. Galatasaray ise hem rakip kapandığı zaman bulabilir, hem duran toptan bulabilir hem de savunma arkasına koşturacağı adamlarla skoru bulabilir. Çok çözümü var. Okan Buruk takımına duran top setlerini iyi çalıştırıyor. Onu maçlarda net görüyoruz."

"KEREM AKTÜRKOĞLU İLE VEDALAŞMAK İYİ FİKİR DEĞİL"

"Kerem Aktürkoğlu ile vedalaşmak bence iyi fikir değil. Çok değerli istatistikleri var. Hücum oyuncuları böyle krizlere girebilirler. Oyunu üzerine kurduğun adamlar, biraz kendini geri plana atabilir. Seyirci ona biraz iltimas geçebilir. Yerine koyabileceğin adam da var. Hagi, Sneijder olmasını beklemeyeceksin ama yararlanmak lazım. Kendisi gitmek istiyorsa tabii ki yapacak bir şey yok. Yönetim ve teknik ekip olarak destek almayı isteyen birisi. Taraftar da zaten destek verdi. Düşün Wilfried Zaha akla bile gelmedi. Yüksek maliyetli bir futbolcu."

"DOĞAL ŞAMPİYONLUK ADAYI GALATASARAY OLDU"

"Galatasaray, Türkiye'de Bayern Münih'leşti. Bizim çocukluğumuzda doğal şampiyonluk adayı Fenerbahçe'ydi. Şimdi Galatasaray oldu. Fenerbahçeliler de buna hayır demez. İstatistikler de ortada. Bunu büyüklük anlamında söylemiyorum. Son 10 haftaya girdiğin ligde hep şampiyon olduysan, son 20 senede şampiyonluk sayın daha fazlaysa ağırlık Galatasaray'a geçer."

"ZIYECH, ICARDI GİBİ TAKILMAK İSTİYOR"

"Hakim Ziyech, 'Ben biraz Icardi gibi takılırım' düşüncesine girdi. Böyle olduğu için Pendikspor Galatasaray'ın üzerine gelmeye başladı. Savunmaya gireceksin, yardıma geleceksin. Onu yapabilen de zaten Premier Lig'de oynuyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024, 03:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuna Yazar
Tuna Yazar - 1 hafta Önce

Sadece Ziyech yorumlarınıza katılmıyorum.Adam sakatlıktan çıktı Ramazan ayında orucunu tuttu.Koşmuyor gibi görünsede topu çok iyi koşturuyor Adrese teslim şutları Sniper attığını vuruyor.Daha ne olsun