Mehmet Özcan: "Okan Buruk'un aklındaki golcü ve yıllık maliyeti 6 milyon Euro"

Galatasaray, golcü takviyesi için gaza bastı. Galatasaray yönetimi, teknik direktör Okan Buruk’un alınmasını özellikle istediği Fransız yıldızın 6 milyon Euro’yu bulan maliyetini aşağı çekmeye uğraşıyor.

Mehmet Özcan: "Okan Buruk'un aklındaki golcü ve yıllık maliyeti 6 milyon Euro"

Galatasaray'da herkes geçen sezona damga vuran Mauro Icardi'nin bonservisinin alınıp alınmayacağına kilitlenirken, golcü için transfer çalışmaları Arjantinli yıldızın durumundan bağımsız olarak devam ediyor.

OKAN BURUK EN AZ İKİ FORVET İSTEDİ

Gomis'in vedası ve Mohamed'in Nantes'a satışı sonrası elinde alternatifi kalmayan teknik direktör Okan Buruk, en az iki forvet takviyesi istedi. Listenin ilk sırasında Icardi'yi tutan 49 yaşındaki çalıştırıcının aklındaki diğer isim ise Moussa Dembele.

DEMBELE'NİN YILLIK MALİYETİ 6 MİLYON EURO

Kenar forvet olarak da görev yapabilen Fransız oyuncu, Lyon ile sözleşmesini uzatmadı ve serbest kaldı. İmza parası ile birlikte yıllık maliyeti 6 milyon Euro'yu bulan 26 yaşındaki yıldız ile pazarlıklar devam ediyor ve ücreti 5 milyon Euro'nun altına çekilmeye çalışılıyor.

BİRÇOK KULÜBÜN LİSTESİNDE

Geçen sezon Lyon'da istediği süreleri alamayan ve 3 gol, 1 asistle yetinen Dembele, serbest kaldığı için birçok Avrupa kulübünün transfer listesine girdi.

Dembele, kariyerinde Fulham, Celtic, Lyon ve kiralık olarak da Atletico Madrid forması giydi.

TRANSFERDE ÖNCELİKLİ HEDEF 8 TEMMUZ

Yeni sezonu 27 Haziran'da Florya'da açacak Galatasaray, 10 gün boyunca Metin Oktay Tesisleri'nde antrenman yapacak. Sarı kırmızılı takım, 8 Temmuz'da Avusturya'ya giderek burada hazırlık maçlarını oynayacak.

Teknik heyet ve yönetim, transferde öncelik verilen isimleri 8 Temmuz'daki yurt dışı kampına yetiştirmeye çalışacak. Forvet, sol bek ve yedek kaleci takviyeleri 25-26 Temmuz'da oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar gerçekleşecek. Sonrasında fırsat transferi kovalayacak sarı-kırmızılıların listesinde birçok dünya yıldızı bulunuyor.

SACHA BOEY'E DEV TALİP

Geçen sezonun başında gözden çıkarılan ancak Dubois'in sakatlığı sonrası takıma katılarak G.Saray'ın şampiyonluğuna katkı sağlayan Sacha Boey, devlerin listesinde...

İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport; Fransız sağ beke Juventus'un talip olduğunu yazdı. Boey'i Arsenal, Tottenham, Newcastle gibi takımlar da takip ediyor.

OKAN BURUK'TAN TELEFON

A Milli Takım'a 3 oyuncu gönderen Galatasaray'da Letonya maçına Abdülkerim Bardakcı attığı gol, Barış Alper Yılmaz ise galibiyeti getiren asistiyle damgasını vurdu.

Teknik direktör Okan Buruk maçın ardından Kerem, Abdülkerim ve Barış Alper'i arayarak performanslarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 19:58
YORUM EKLE