Mehmet Özdilek: "2-3 maç görmezden gelebilirsin ama Galatasaray'da böyle oynayamaz, yazık"

Galatasaray, milli araya Hatayspor karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetiyle girdi.

Mehmet Özdilek: "2-3 maç görmezden gelebilirsin ama Galatasaray'da böyle oynayamaz, yazık"

TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Hatasyspor - Galatasaray maçının ardında yorumlarda bulundu.

Özdilek'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY'I CİDDİ ZORA SOKTULAR"

"Şampiyonlar ligi dönüşleri hep zor olmuştur. Hatayspor tarafından da bakmak lazım, zor bir deplasman. Son 3 haftadır kaybetmesine rağmen lige çok iyi başlayan ve 10. haftaya kadar namağlup gelen, iyi oyun anlayışı olan bir yapısı var. Üç atletik oyuncusu var, Galatasaray'ı ciddi zora soktular. Avrupa'da müthiş bir efor sarf etmişsiniz. Maç başlayınca görünen resim oyuncuların tamamında bir yorgunluk hissini çok net alıyorsunuz. Bunun yanında bireysel performanslar da çok etkili olmayınca işlerin bugün zora gireceği görünüyordu. Galatasaray'ın en büyük özelliği topa sahip olduğunda çok sabırlı oynayan bir takım. Topu olumlu kullanmaya çalışan takım. Ama belli süreçten sonra oyun şablonunda ciddi bir hasar oldu. İlk golü yiyince hep uzun top oynayıp sekecek topları nasıl tamamlarız düşüncesine yöneldiler."

"ZAHA, BELLİ BİR ÇİZGİNİN ÜSTÜNE ÇIKAMADI"

"Galatasaray'da sağ ve sol kanatta oynayan oyuncular topla çok iyi. Ancak topu kaybettikten sonra geri dönüşlerde hiç yardım yok. Zaha'dan beklenti hep daha iyi olacak diyoruz ama belli bir çizginin üstüne çıkamadı. Gol atmasına rağmen..."

"KEREM AKTÜRKOĞLU'NA DA YAZIK"

"Kerem Aktürkoğlu, ideal pozisyonunun dışında oynuyor. Belki 2-3 maç görmezden gelebilirsin ama maç sayısı arttıkça beklenti hem Kerem adına hem de Galatasaray adına çok daha farklı yerlere gidiyor. Kerem'i arkası dönük oynatmak olmaz. Kerem'e de yazık. Kerem'in oynadığı pozisyonda oynayan bir oyuncudan ne beklersin? Ara pas beklersin, şut beklersin, takımı oynatmayı beklersin. Kerem Aktürkoğlu bu özelliklere sahip oyuncu değil. Süratli, çabuk ve alan bulduğunda da hızlı ilerleyen bir adam. Kanatta daha etkili oluyor."

"BOEY VE KAZIMCAN TARAFI ETKİLİ OLAMADI"

"Bugün Sacha Boey ve Kazımcan Karataş tarafı etkili olmadı. Hücuma çıkışlarda varlar ama bitirişlerde olamadıklarında kaybedilen her top dönüp Hatayspor adına müthiş bir avantaj oldu."

"TORREIRA BİLE FİZİKSEL OLARAK EKSİKLİK YAŞADI"

"Galatasaray'ın dinamosu Torreira. O bile fiziksel olarak eksiklik yaşadı. Karşınızda dirençli bir takım olduğu zaman topa sahip olurken kenarları etkili kullanmak çok önemli. Galatasaray bunu yapamadı."

"GALATASARAY ADINA AVANTAJ OLACAK"

"Galatasaray sadece bir maç kaybetti. Lig devam ediyor. Geçen hafta Fenerbahçe, bu hafta Galatasaray. Yine kaybedeceklerdir. Milli maç arası Galatasaray adına çok avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Okan hocanın oturup düşünmesini sağlayacak."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2023, 15:04
YORUM EKLE