Mehmet Özdilek: "Bu ligin en önemli oyuncularından biri Galatasaray'da ve inanılmazdı"

Galatasaray, kritik derbide hata yapmadı ve Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Mehmet Özdilek: "Bu ligin en önemli oyuncularından biri Galatasaray'da ve inanılmazdı"

TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Özdilek'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY ETKİLİ DEĞİLDİ AMA BASKI GÖRMEDİ"

"Orta sahalar hep önemlidir diyorum. Al-Musrati ve Amartey, rakip ceza sahasına bir kere girmemişler. Kilit bir tane pas yok. İleriye destek yapmazsanız pozisyon bulamazsınız. Galatasaray etkili değildi ama önde baskı görmediği için çok rahat oyun kurdu. İkinci yarı Beşiktaş'ın 1-2 pozisyonu vardı. Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy, oyunun çok gerisinde kaldı. Bu maçlar belirleyici maçlar oluyor. Topla da buluşamadılar, etkinlikleri de yoktu. Orta saha çok etkisiz. Muçi üzerinden oynanan bir oyun. O da bir yere kadar tölare etti."

"GALATASARAY, BEKLEDİĞİNDEN ÇOK DAHA KOLAY OYNADI"

"Oyuncu değişiklikleri oldu ama giren oyuncularda etkili olamadı. Galatasaray belki de beklediğinden çok daha kolay bir maç oynadı. Baskıyı hiç hissetmedi. Beşiktaş, baskıyı Galatasaray'a uygulayamadı."

"DERBİ BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI"

"Genel yapı itibariyle hem Galatasaray hem Beşiktaş'ta inanılmaz pas hataları vardı. İnanılmaz derecede fazlaydı. Bu hataları yapan oyuncular da üst seviye oyuncular. Derbinin beklentinin altında kaldığını düşünüyorum."

"GALATASARAY, ÖNE GEÇTİĞİ MAÇLARI KAYBETMİYOR"

"Atanın kazanacağı bir müsabakaydı. Galatasaray öne geçtiği maçları kaybetmiyor. Beşiktaş da geriye düştüğü maçları kazanamıyor. Buna uygun bir mücadele oldu."

"TORREIRA VE KEREM DEMİRBAY, ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE ZORLADI"

"Beşiktaş'ın orta sahaları Galatasaray rakip ceza sahasına girmedi. Tam tersine bakarsak Torreira ve Kerem Demirbay, Beşiktaş'ı çok ciddi şekilde zorladı. Pozisyona girdiler. Sizin orta sahanız ileriye dahi gitmemiş. O zaman nasıl üreteceksiniz?"

"MUSLERA BU LİGİN EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ"

"Beşiktaş'ın iki tane pozisyonu var. Duran toptan Masuaku vurdu, bir de akan oyunda Ghezzal'ın pozisyonu var. Orada da Muslera inanılmaz kurtarış yaptı. Belki de Muslera oyunun gidişatını belirledi. Hep deriz atan ve tutan çok önemlidir diye... Muslera bu ligin en önemli kalecisi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, 20:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mert
Mert - 2 ay Önce

Onu sana bırakmış. sen yorumla diye

Zafer
Zafer - 2 ay Önce

Icardi pozisyonundada penaltı var ozaman cenk usta zaten yuvarlanmak iyi biliyor

Sebo reis
Sebo reis - 2 ay Önce

Şifo Mehmet işini kaybetmemek için cenk in penaltı pozisyonunu hiç konuşmamış yazık