Mehmet Özdilek: "Galatasaray için müthiş bir şey, olağanüstü, bu bir rekor"

Galatasaray, sahasında Hatayspor'u 1-0 mağlup ederek haftayı kayıpsız kapattı.

Mehmet Özdilek: "Galatasaray için müthiş bir şey, olağanüstü, bu bir rekor"

TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Galatasaray - Hatayspor maçını değerlendirdi.

Özdilek'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY ADINA ÇOK ZOR OLDU"

"Galatasaray'ı tebrik ederim. Geri dönüşler zordur. Galatasaray adına çok zor oldu. Hatayspor da takım olarak beklenilenin üstünde performans gösterdi. Galatasaray'ın işini zorlaştıran da Hatayspor'un saha içi direnci oldu. Çok pozisyonun olmadığı ama mücadelenin ön planda olduğu bir maç. İklimler değişiyor, ciddi bir hava sıcaklığı var. 14 günlük milli takım arası var. Oyuncuların bu aradan geri dönmesi hakikaten çok zor. O zorluğu bu maç itibariyle gördük."

"BU SAATTEN SONRA KAZANMAK HER ŞEYİN ÖNÜNDE"

"Ligin boyu çok kısaldı. 7 haftası kaldı. Bu saatten sonra kazanmak bence her şeyin çok önünde. İyi oyundan da çok önemli. Çok iyi oynarsınız ama kazanamazsınız size bir anlam ifade etmez. Çünkü artık sezonun boyu çok kısaldı. Dolayısıyla zor gibi görünen maçı Galatasaray golü bularak rahat bir şekilde kazandı."

"BAZI ANLAR RİSK YAŞANDI"

"1-0'lık maçlar hep risktir. O riski de bazı anlar yaşadı. Hatayspor, çok ciddi ve cesaretli geldi ancak Galatasaray, rakibe de çok cesaret veren pozisyonu da vermedi."

"HATAYSPOR, OYUNUN İÇİNDE KALDI"

"Duran toplar bu tür oyunlarda çok önemlidir. Galatasaray, golü de duran toptan buldu. Çünkü ikiyi bulamadığın sürece rakibi hep oyun içinde tutarsın. Hatayspor'da bu direnci 90+8'e kadar oyun içinde tuttu."

"MÜTHİŞ BİR ŞEY"

"Galatasaray, iç sahada üst üste 19. kez kazandı. Bu bir rekor. Önemli bir rekor. Maç periyoduna bakınca hepsi yeşil. Müthiş bir şey."

"PUAN ORTALAMASI OLAĞANÜSTÜ"

"Galatasaray'ın 2.70 puan ortalaması olağanüstü bir ortalama. Zaman zaman rakipler direndi ama buna rağmen bu ortalama önemli."

"BARIŞ ALPER, HAREKETLİLİK GETİRDİ"

"Okan hocanın ikinci yarıda Barış Alper Yılmaz'ı öne atması biraz daha hareketliliği getirdi. Galatasaray'ın lehine oldu. Daha hareketli bir Galatasaray hücum hattı oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2024, 18:13
YORUM EKLE