Metin Karabaş: "Ayrılık hazırlıkları yapıyor, Galatasaray transfer için devrede"

Bir yandan Icardi'nin bonservisini almaya çalışan, diğer taraftan Gomis'in yerine yedek santrfor arayan Galatasaray, Moussa Dembele'den sonra bu kez de sürpriz bir isim gündeme alındı.

Metin Karabaş: "Ayrılık hazırlıkları yapıyor, Galatasaray transfer için devrede"

Gomis'in ayrılması, Icardi'deki belirsizlik, Nantes'ın Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonunu kullanması, forvete acil bir takviyeyi zorunlu kılıyor.

Galatasaray bu doğrultuda bir süredir Fransız golcü Moussa Dembele ile temas halindeydi. Bonservisi elinde olan 26 yaşındaki golcünün alternatifi de ortaya çıktı.

ZAPATA, AYRILIK HAZIRLIKLARI YAPIYOR

Sarı-Kırmızılılar'ın transferdeki yeni rotası İtalya oldu. Atalanta forması giyen ve takımın yükselişte olduğu dönemde müthiş gollere imza atan Duvan Zapata, Aslan'ın santrfor adayları arasında kendisine yer buldu.

İtalyan kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi bulunan 32 yaşındaki futbolcu, son dönemde ilk 11'deki yerini kaybetti ve artık ayrılık hazırlıkları yapıyor.

GALATASARAYLI YÖNETİCİLER DEVREDE

Tam da bu noktada Galatasaray'ın radarına giren Kolombiyalı santrfor için bu hafta yöneticilerin İtalya'da girişimlerde bulunacağı öğrenildi. 10 yıl önce 22 yaşındayken Napoli'ye transfer olarak İtalya'ya adım atan Zapata, o günden beri İtalya'dan hiç ayrılmadı.

NAPOLI'DE YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

7.5 milyon Euro'ya imza attığı Napoli'de yükselişini sürdüren, iki sezon Udinese'ye kiralanan Güney Amerikalı golcü, 26 yaşında kiralık gittiği Sampdoria tarafından, aynı sezonun sonunda 20 milyon Euro'ya transfer edildi.

53.3 MİLYON EURO ÖDEDİLER

Hemen ardından Atalanta, anlaşma gereği 14 milyon Euro kiralama bedeli ödediği Zapata'yı ekstra 12 milyon Euro daha ödeyerek tamamen renklerine bağladı. Böylece Zapata toplamda 53.5 milyon Euro'luk transferlere imza atmış oldu.

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2023, 12:59
YORUM EKLE