Metin Tekin: "Galatasaray'ın ihtiyacı vardı, milli takımda kaptan, oyunu kuracak"

Galatasaray, transfer dönemini 3 yeni oyuncuyu kadrosuna katarak kapattı.

Metin Tekin: "Galatasaray'ın ihtiyacı vardı, milli takımda kaptan, oyunu kuracak"

Vole yorumcusu Metin Tekin, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tekin'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY BEKİ HÜCUMCU OLMAK ZORUNDA"

"Derrick Köhn, bir scout transferi. Sacha Boey'i Rennes'den aldıklarında nasıl risk varsa bu transferin de belli riskleri var. 25 yaş bana yatırım yapılabilecek bir yaş gibi geliyor. Galatasaray'ın bekini harika savunma yapıyor diye anlatamazsın, hücumcu olmak zorunda. Bu oyuncunun profili de öyle. Köhn geldiğine göre Barış Alper Yılmaz'ı önde kullanacaklar demektir."

"AURIER, OYUN KURUCU BEK İŞLEVİ GÖRECEKTİR"

"Serge Aurier'in profili ise daha farklı. 31 yaşında tecrübeli, Milli Takım'da kaptan olmuş bir futbolcu. Atletik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Biraz ön plana çıktığı için fiziki özellikleri azalmış olabilir ama kollektif aklı gelişir. Galatasaray'ın buna ihtiyacı vardı. Takımda oyun kurucu bek işlevi görecektir. Galatasaray'da Fatih Terim'in son iki şampiyonluğunda Mariano bunları yapıyordu. Hücumda hep oyun kurardı. Aurier bunları yapabiliyor."

"VINICIUS'UN GOLCÜLÜK VE VURUŞ KALİTESİ TARTIŞILIR"

"Carlos Vinicius, güçlü santrfor tipi. Oyun içerisinde arayan, araştıran bir modeli var. Ama golcülük ve vuruş kalitesi var mı? O biraz tartışılır. Bakambu'dan farklı bir yapısı var. Bakambu daha atletti, Vinicius ise kuvvetli."

"GALATASARAY'IN KADROSU TAMAM"

"Galatasaray; sol bek, sağ bek ve santrfor aldı. Bence tüm eksiklerini kapattı. Galatasaray'ın kadrosu tamam. 10 numaraya ihtiyacı yok. Mertens, Kerem ve Ziyech var. Yapacakları tek şey ligde kalan 14 maça kilitlenmek. Avrupa'dan da enteresan şeyler çıkabilir. Takıma baktığım zaman şurası eksik diyemiyorum."

"BAŞAKŞEHİR, SIKINTI ÇIKARABİLİR"

"Başakşehir, Galatasaray'a sıkıntı çıkartabilir. İlk golün dakikası çok önemli. Galatasaray, 0-0 uzarsa kilidi açmakta zorlanabilir. Başakşehir, Fenerbahçe maçındaki gibi savunmadan topla çıkmayı düşünürse Galatasaray için rahat bir maç olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2024, 23:40
YORUM EKLE