Necdet Ergezen: "Galatasaray'a gelen teklifi aramızda konuşurken gitmemiz gerektiğini söyledim"

Galatasaray’dan İngiliz ekip Leicester City’ye transfer olan Yunus Akgün’ün menajeri Necdet Ergezen, Radyospor için önemli açıklamalarda bulundu.

Necdet Ergezen: "Galatasaray'a gelen teklifi aramızda konuşurken gitmemiz gerektiğini söyledim"

Galatasaray'dan İngiliz kulüp Leicester City’e kiralık olarak transfer olan Yunus Akgün'ün menajeri Necdet Ergezen, transferin perde arkasını Radyspor'da Spor Kazanı programına katılarak Özgür Sancar'a anlattı.

“Haziran ayından beri ilgileniyorlardı”

Galatasaray’ın 23 yaşındaki forveti Yunus Akgün kiralık olarak Leicester City’e katıldı.

Akgün’ün transferi hakkında Radyospor’a açıklamalarda bulunan Necdet Ergezen ise İngiliz kulübün haziran ayından beri Yunus Akgün ile ilgilendiğini belirtti. Ergezen, Leicester City’nin ilk olarak Galatasaray ile daha sonrasında ise kendileri ile temasa geçtiğini söyledi. 

“Yunus çok istenen bir oyuncu oldu”

Yunus Akgün’ün Leicester City’e katılmasının ardından ilk izlenimlerinden de bahseden Ergezen kulübün ilgisinden şu sözlerle bahsetti:

“Yunus çok istenen bir oyuncu olarak transfer oldu. Perşembe'den itibaren de çok sıcak bir karşılama yaşadık ve bu durum hâlâ da devam ediyor. Hem teknik ekip hem de oyuncuların yerleşmesi ya da aileleri ile alakalı konularla ilgilenen Leicester ekibi çok sıcak davrandı. Bize, özellikle de Yunus’a inanılmaz destek oluyorlar. Şu ana kadar her şey pozitif.” 

“Galatasaray taraftarına güzel bir veda oldu”

Yunus Akgün, Galatasaray ile son maçına Norveçli ekip Molde karşısında çıktı. Necdet Ergezen ise Akgün’ün Galatasaray forması giydiği son maç hakkında şunları söyledi: “Sahanın en iyisiydi demek bana düşmez ama ben izledim ve sahada iyi işler yaptı. Güzel bir veda oldu. Sonuçta profesyonel hayatta bugün başka yarın bir forma giyiyorsun. Bizim için asıl önemli olan son ana kadar o formanın hakkını vermek. Yunus da iyi işler yaptı. Galatasaray taraftarına güzel bir veda oldu.”

“Lig fark etmeksizin Leicester City’i tercih ettik”

Necdet Ergezen, Leicester City’nin İngiltere 2. Ligi’nde olmasına rağmen Yunus Akgün’ün neden başka teklifleri kabul etmediğini şu ifadelerle açıkladı:

“Bence İngiltere bir oyuncunun oynayabileceği en iyi platform, tabii bu benim fikrim. İngiltere’de markette olmak çok önemli bir şey. Ayrıca Leicester City kulübü her ne kadar Championship’te olsa da imkanları, yatırımları, bakış açıları, kulübü nasıl yönettikleri tamamen Premier Lig seviyesinde. Leicester City’nin bir ayağı zaten Premier Lig’de. Zaten biz Yunus ile bu teklifi aramızda konuşurken benim fikrimi sorduğunda ona masada Leicester City varsa İngiltere’ye gitmemiz gerektiğini söyledim. O da aynı fikir de olunca lig fark etmeksizin burayı tercih ettik.”

“Fransa, İtalya ve Belçika’dan teklifler vardı”

Galatasaray’da forma giydiği dönemde Yunus Akgün’e birçok teklif geldiğini de aktaran Ergezen gelen teklifler hakkında şunları söyledi:

“Fransa Ligue 1’den iki teklif aldık. İtalya Serie A’dan ve Belçika’dan da aynı şekilde teklifler vardı. Süper Lig’den de teklif vardı ama Yunus konu Leicester City olunca hiçbir şekilde lig farkını gözetmeden çok mantıklı bir karar verdi. Geldiği ilk günden beri de bunun farkında.” 

Galatasaray, Akgün satılırsa 9 milyon Euro kazanacak

23 yaşındaki futbolcunun menajeri Ergezen, Yunus Akgün’ün Leicester City ile anlaşmaya vardığı sözleşmenin detaylarını da açıkladı. Galatasaray’dan 5 yıllığına İngiliz ekibe kiralanan Akgün’ün sözleşmesi satın alma opsiyonlu. Fakat Leicester City’nin Premier Lig’e yükselmesi ve Akgün’ün de 25 maçta forma giymesi halinde satın alma opsiyonu zorunluluğa dönüşecek. Eğer İngiliz ekip lig atlayamaz ise Akgün’ün forma giydiği maç sayısı önemli olmayacak ve ekip yine de genç forvet ile yola devam etmek isterse satın alma opsiyonunu kullanabilecek. Leicester City’nin Yunus Akgün’ü satın alması durumunda Galatasaray 9 milyon Euro gelir elde edecek. 

“Okan Buruk ve teknik ekip Yunus’un kalmasını istedi”

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un ve teknik ekibin Yunus Akgün’ün kalmasını istediğini belirten Necdet Ergezen genç futbolcunun takımdan ayrılışı hakkında şunları söyledi:

“Bu Yunus’un hayatındaki ilk yurt dışı teklifi değil. 3 sene önce de Belçika’dan teklifler geldi ama olmamıştı, gidememiştik. Belki gitsek Yunus kariyerinde başka bir noktada olacaktı ama her işte hayır vardır diyelim.”

“Galatasaray teknik ekibi ve Okan Buruk, Yunus’u istedi ama futbolda en önemli değerin futbolcu olduğunu göz ardı etmediler. Oyuncuya gelen böyle bir fırsatın önünü kapatmak istemediler. Ben onlara da teşekkür ediyorum. Bazen ayrılıklar zor oluyor tercih yapmak zorunda kalıyorsunuz ama aklı bu tarafta olan gönlü motive etmek kolay değil.”

“Planımız Premier Lig’de kalmak”

Yunus Akgün, Leicester City’e katılması ile Gökhan Inler, Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in ardından İngiliz ekibin dördüncü Türk oyuncusu oldu. Menajer Ergezen ise İngiliz ekipteki planlarından şu ifadelerle bahsetti:

“Burası zaten futbolun beşiği. Futbolu bulan bir ülkedeyiz. Burada bizim planlamalarımız dışında kulüplerin planlamaları çok önemli. Bizim planlamamız ise tabii ki Premier Lig’de kalmak, kalıcı olmak. Yunus’un kariyerine burada devam etmek.”

“Yunus gittiği takıma uğur getiriyor”

Necdet Ergezen, Yunus Akgün’ün Leicester City’de de şampiyonluk yaşamasını istediğini “Umarım burada da şampiyonluk yaşar. Biliyorsunuz 2 yılda bir şampiyonluk yaşıyor. Gittiği takıma da uğur getiriyor. Adana Demirspor’a da üst lige çıktığı senede fayda sağladı. Umarım burada da şampiyonluk yaşar.” diyerek belirtti. 

Kaynak: Ajansspor

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 00:13
YORUM EKLE