Nevzat Dindar: "Galatasaray'a teklif yağmuru var, 3 kulüp istedi, Okan Buruk izin vermedi"

Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı’ndaki 192 locanın tamamını satarak önemli bir geliri kasasına koydu.

Nevzat Dindar: "Galatasaray'a teklif yağmuru var, 3 kulüp istedi, Okan Buruk izin vermedi"

Galatasaray’ın bu sezon kurduğu iddialı kadro, taraftarı da heyecanlandırdı. Bu nedenle Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı’nda 45 bin ortalamaya oynayan sarı-kırmızılılar localarda adeta para bastı. İşte detaylar...

Nef Stadı’na İnovasyon Ödülü

TheStadiumBusiness Tasarım ve Geliştirme Ödülleri sahiplerini buldu. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı, Guinness dünya rekoruna sahip çatı güneş enerjisi santraliyle yılın inovasyon ödülüne layık görüldü. 19 jürinin oylarıyla karar verilen ödüllerde, sarı-kırmızılıların stadı, Sidney’deki Installation of Allianz Stadium, Arjantin’deki Estadio Mas Monumental, Nokia Arena, Freiburg ve T-Mobile Park projelerinin önüne geçerek, farkındalık yaratan proje olarak lanse edildi.

Oliveira yerine Mata 

Ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle 1.5 ay sahalardan uzak kalacak olan Sergio Oliveira'nın yokluğunda orta sahada kimin görev alacağı merak konusu. Torreira'nın partneri olarak ilk etapta Midtsjö ve Berkan ikilisinden biri düşünülse de teknik patron Okan Buruk'un planı farklı. Özellikle İstanbulspor karşılaşmasında hücumcu bir kadroyla sahada olmak isteyen Buruk'un, Juan Mata'yı 8 numaraya çekerek, oyun kurma görevini İspanyol yıldıza vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Barış Alper'e veto

Beşiktaş derbisindeki performansıyla otoritelerden tam not alan Barış Alper Yılmaz'a, Süper Lig kulüplerinden teklif yağmuru var. Sivasspor, Konyaspor ve Antalyaspor, 22 yaşındaki kanat oyuncusunu kiralamak istiyor. Okan hocanın ise Barış'tan sezonun ikinci yarısında da faydalanmak istediği, hatta birçok maçta ilk 11'de oynatmayı planladığı, bu nedenle transfere izin vermediği öğrenildi. Ancak Galatasaray'ın ocak ayındaki transfer planlamasına göre, Barış'la ilgili bir karar değişikliğine gidilebileceği de gelen haberler arasında.

Localardan tam 150 milyon lira gelir

Stattaki 192 locanın tamamı tükenirken buradan yaklaşık 150 milyon lira kulübün kasasına girdi. Localardaki en düşük koltuk fiyatının 65 bin lira olduğu ve toplamda bin 980 adet koltuk bulunduğu bildirildi. Ayrıca loca sahiplerine kapasitenin yüzde 50’si oranında bilet alabilme imkanının verilmesinin de, gelir artışında önemine dikkat çekildi. Sezon başında 41 bin kombine satan sarı-kırmızılılarda maç günleri sınırlı sayıda bilet satışı yapılabiliyor. 4 bin VIP biletten 2 bin 500’ünün sezon başında satıldığı öğrenildi.

Beşiktaş derbisinde kalan bin 500 VIP biletin tanesinin 5 bin liradan satışa çıkarıldığı ve hepsinin satıldığı belirtildi. Böylece sadece bu maçta, VIP biletlerinden, ekstradan 7.5 milyon lira kasaya girdiği bildirildi. 

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 22:18
YORUM EKLE