Nevzat Dindar: "Galatasaray'da çıkıp kendini gösteremezse kimse geçmişine bakmaz, artık bir iki maç bir şeyler yapmalı"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dördüncü haftasında Almanya'da Bayern Münih'e 2-1 mağlup olan Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Nevzat Dindar: "Galatasaray'da çıkıp kendini gösteremezse kimse geçmişine bakmaz, artık bir iki maç bir şeyler yapmalı"

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı ırmızılılardaki son gelişmeleri canlı yayında aktardı.

Nevzat Dindar, sezon başında büyük umutlarla transfer edilen yıldız oyuncudan beklenen katkı alınamadığı takdirde devre arasında yolların ayrılabileceğini belirtti.

Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, İKİ MAÇTA DA OYUN OLARAK GERİDE KALMADI"

"Büyük talihsizlik. Bayern Münih'e karşı kim oynarsa oynasın işi kolay değil. Bayern'in grup performansı ortada. Buna rağmen Galatasaray iki maçta da oyun olarak geride kalmadı. Bir Avrupa devi gibi mücadele etti. Alkışlanacak bir yenilgi. Elbette sonuç önemli ama bazen sonucu alırsınız oyun olarak sınıfta kalırsınız. Oyun olarak Galatasaray, Şampiyonlar Ligi seviyesinde oynadı. Bayern ile eşleştiğinizde puan alma ihtimaliniz çok zayıf. Bir önceki maç öncesinde Okan hocaya '1 puan verseler maç öncesi kabul eder misiniz?' diye sormuştum. Galatasaray'ın iki maçtaki puan kaybı sadece Bayern'in tecrübesiyle açıklanamaz. Hakemin skandal yönetimini de belirtmemiz lazım."

"GALATASARAY İKİ FİNAL MAÇINA ÇIKACAK"

"Kopenhag - Manchester United maçı keşke berabere bitseydi ama artık ortada bir sonuç var. Son maça kalacak, bu belli oldu. Kopenhag - Galatasaray maçı gruptaki ikincilik ve üçüncülük için en kritik maç haline geldi. Manchester'ın gardını düşürebilecek bir sonuç olduğu için bardağa dolu tarafından bakacaksak Galatasaray biraz da motivasyonu düşük bir United ile karşılaşacak. Galatasaray'ın Manchester'ı yendiği bir senaryoda son maç öncesi Galatasaray avantajlı olabilir. Dünkü maç hesapları bozan bir gelişme olarak görünse de United'ın gardını düşürebilecek bir sonuç oldu. Ayrıca Rashford, İstanbul'da olmayacak. Galatasaray grupta iki final maçına çıkacak. Galatasaray, Manchester United'ı yenebileceğinin sinyallerini verdi. Kopenhag'a karşı da 2-0'dan geri döndü ve çok pozidyon kaçırmıştı. Karamsar değilim. Bayern gruptan çıktı. Grup lideri Bayern'in de oynayacağı maçlar önemli. Manchester United'ı burada yenip neler olacağını göreceğiz. Kopenhag'ın Allianz Arena'da kazanma şansın yok."

"UEFA'NIN BU HAKEM YÖNETİMİNİN ÜZERİNE GİTMESİ GEREKİYOR"

"Alphonso Davies'in Barış Alper Yılmaz'a faul yaptığını düşünen Portekizli hakem sarı kartına başvurmayarak Okan Buruk'u çilden çıkarttı. Okan hocanın küfürlerini tasvip etmiyorum ama sonuçta haksızlığa uğradı. Bu kadar da dert etmeye gerek yok. Portekizliler düşünsün. Skandal bir hakem vardı. Galatasaray'ın golünde çizgi Kim Min Jae'den çekildi ama orada Upamecano kaleye daha yakındı. Galatasaray'ın yediği gol öncesi tartışmalı bir faul kararı oldu. Davinson Sanchez aktif alanda olan bir oyuncu tarafından perdelendi. İki kez VAR uyarısı oldu. Orada kulağına bir şeyler mi söylendi bilmiyorum. İlginç bir hakem yönetimi izledik. Şampiyonlar Ligi'ne hiç yakışmadı. Galatasaray cephesinde hakeme yönelik çok şiddetli bir tepki var. Bu hakem yönetimi ve sonuç Galatasaray'ı daha motive edecekti. Galatasaray lige konsantre olacaktır ama UEFA'nın bu hakem yönetiminin üzerine gitmesi gerekiyor."

"MUSLERA'YA HELAL OLSUN"

"Muslera'ya helal olsun. Galatasaray'da aidiyeti yüksek oyuncuların olması altı çizilecek bir nokta. Beşiktaş'ta Aboubakar'ın bu kadar iyi niyetli olmadığı iddia ediliyor. Bir takım serzenişlerin olduğu söyleniyor. Muslera'nın 6 hafta sahalardan uzak kalacağı söyleniyordu. Biz de yayınlarımızda 2 hafta uzak kalabilir demiştik ama aynı zamanda Muslera'nın daha erken dönebileceğini de ifade etmiştim. Durum çok ciddi değildi. Hiçbir risk yok. Muslera oynamasa da parasını alacaktı ama çıktı oynadı. Geçmişte şunu hatırlarız, büyük maçlardan önce sakatlanan kaleciler vardı. Muslera'yı görünce nasıl büyük bir karakter olduğunu gördük."

"MAURO ICARDI'NİN DURUMU BUGÜN NETLEŞECEK"

"Mauro Icardi arka adalesinden bir problem yaşadı, bugün durumu netlik kazanacak."

"NELSSON TALİHSİZLİK YAŞADI"

"Nelsson talihsizlik yaşadı. Okan hoca açısından baktığımız zaman müdahale etse problem, müdahale etmese problem. Okan hocanın değişiklikleri sayesinde sonuç böyle olmadı. Angelino yorulduğu için böyle bir değişiklik yaşandı. İlk maçta değişikliği zamanında yapmadığı için eleştirilmişti. Galatasaray'ın oyununa bakıp yorum yapmak lazım. İki maçta da ezilmedi. Bu sonucu Okan Buruk'a bağlamıyorum. Sonuçta Bayern Münih sizin 5 katı takım değerine sahip. Bayern maçına takılmamak lazım. Bu maç büyük beklentiler içinde olunan bir maç değildi."

"KEREM AKTÜRKOĞLU ZORLUK YAŞIYOR"

"On numara oynamak zordur. Kerem Aktürkoğlu bunun zorluğunu yaşıyor. Kanatta oynadığınız zaman tüm dikkatler sizde olmuyor ama merkezde herkes sizden ekstra şeyler bekler. Halı sahada bile sırtına 10 numarayı giydiğiniz zaman gözler sizde olur. Orada biraz daha çevre kontrolü gerekiyor. Kerem'le alakalı kanattaki etkinliğinin olmadığını görüyoruz. Elinizde Zaha varsa Kerem'i o bölgede oynatmak zorunda kalıyorsunuz. Kadro mühendisliği açısından Galatasaray doğru hamleler yaptı mı? Zaha, Tete ve Ziyech transferlerini değerlendirmek için erken. Galatasaray'ın kadro mühendisliği konusunda sorunlar yaşadığını söyleyebiliriz."

"NDOMBELE BEKLENENİ VEREMEZSE KİMSE GEÇMİŞİNE BAKMAZ"

"Ndombele büyük hayal kırıklığı olarak ortada kalıyor. Süre azalıyor. Zaten devre arası geliyor, artık bir iki maç bir şeyler yapması lazım. Kalitesi ve kariyeri bugünkü tablodan çok farklı. İster istemez büyük bir beklenti oluştu. Birkaç hafta belirleyici olacak. Çıkıp kendini gösteremezse kimse Ndombele'nin geçmişine bakmaz. Galatasaray'ın kaybedecek zamanı yok. Ligde amansız bir şampiyonluk yarışı sürüyor ve Avrupa'da devam edecek. Bir kıvılcıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kaan Ayhan'dan geride bir oyuncu değil Ndombele... Bir maç ritmi yakalaması gerekiyor."

"GALATASARAY, GRUPTAN ÇIKARSA ÇEYREK FİNAL VEYA YARI FİNAL GÖREBİLİR"

"Ben Şampiyonlar Ligi'nde devam edilmesini isterim. Galatasaray gruptan çıkarsa turnuvanın sürpriz takımı olabilir çünkü Şampiyonlar Ligi bu tarz sürprizlere hasret. Geçmişte Porto, Monaco gibi takımlar bu tarz sürprizleri yapıyordu. Galatasaray'ın Avrupa'ya önemli katkılar verdiğini düşünüyorum. Galatasaray gruptan çıkarsa dişine göre bir rakip karşısına çıkarsa Galatasaray'ın önü açık. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması durumunda çeyrek final veya yarı finali görebilir."

"BAKAMBU'NUN PERFORMANSI SONRASI ICARDI DİNLENEBİLİR"

"Galatasaray dün geceden sonra bugün sabah saatlerin Münih'te bir antrenman yaptı. Kısa bir süre sonra direkt Adana'ya uçacak. Sarı kırmızılı takım Hatayspor maçı öncesi son çalışmasını Adanaspor tesislerinde gerçekleştirecek. Icardi'nin son durumuna bakılıyor ama oynamasını bekliyorum. Bakambu attığı gol sonrası kendini buldu. Icardi de dinlendirilebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023, 09:34
YORUM EKLE