Nihat Kahveci: "Galatasaray'da ona hayran kaldım, Galatasaray'da oynamak kolay değil"

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Nef Stadyumu'nda İstanbulspor'u 2-1 mağlup etti.

Nihat Kahveci: "Galatasaray'da ona hayran kaldım, Galatasaray'da oynamak kolay değil"

TRT Spor yorumcusu Nihat Kahveci, Galatasaray'ın İstanbulspor'u 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

Kahveci'nin açıklamaları şu şekilde:

"NEDEN OLDU DENMEZDİ"

"Ligimizin yeni lideri Galatasaray. Lider olmak kolay değil. Bugünkü maç da en önemli örneği. Uzatma bölümüne kadar 4-0 olsa neden oldu denmezdi."

"BU KADAR DEĞİŞMEMELİ"

"Oyuna Berkan, Aanholt, Yusuf ve Mata girdi ama bir takım bu kadar değişmemeli. 93'teki şut gol olsa. Lider olamamaktan dolayı büyük bir sessizlik olurdu. Ligin ilk 8 haftasına baktığımızda 'Galatasaray lider olamaz' derdik ama şimdi geldi zirveye oturdu."

"ZİRVEDE RÜZGAR SERT ESER"

"Zirvede rüzgar daha çok sert eser. Önemli olan burada kalabilmek. Ligimiz çok keyifli bir periyoda giriyor. Hatanın af olmayacağı haftalar geliyor. Kopmalar da olabilir. Herkesin kaybetme ihtimalinin olduğunu görüyoruz."

"PANİK HEMEN BAŞLADI"

"Bir gol yediğinde panik hemen başlıyor. Kale önündeki laubali şutları atmayacaksın. En tehlikeli skor 2-0'dır. 3. golü bir şekilde bulacaksın. Bu maç berabere de bitebilirdi. 5-2'de bitebilirdi."

"EN ZOR MEVKİİ FORVET"

"Galatasaray'da oynanabilecek en zor mevkilerden biridir forvet. Beklenti inanılmazdır. 15 gol atarsın ama beğenmezler. Yedekte de kalsa küsmedi. 37 yaşında Galatasaray'da oynamak kolay değildir. En kritik anlarda sahaya çıktı. Ayrı bir tebriği hak ediyor."

"BU NASIL BAŞLANGIÇ!"

"Benim için şok olan, taraftarı çağırdılar, sen çağırmasan da gelecek o ayrı geçen sene de geldi ama sen 10 dakikalık maç başlangıcını nasıl yaparsın. İlk pozisyonu 15'te buldu Galatasaray."

"OYUNCULARIN KAFASI NEREDEYDİ"

"Galatasaraylı oyuncuların kafaları neredeydi bilmiyorum. İstanbulsporlular yanlış anlamasın ama kadro kalitesi ortada. Galatasaray taraftarı bekliyor 3'ü 4'ü. Bütün takımlar rakibine pozisyon veriyor. Galatasaray'ın pozisyon verip gol yedikleri maçlar hep bireysel hatalardı. Bütün büyük takımların defansif sıkıntıları var. Teknik direktörler attıklarına odaklanıyorlar."

"NEDENİ MUSLERA"

"Ligde en az gol yiyen takım Galatasaray ve Konyaspor. Bunun nedeni Muslera... Bugün Okan kurtardı. Bu arada hakemlerimiz nerede kamp yaptı? Ne içti? Ne yedi bilmiyorum ama sen o pozisyona nasıl aut verirsin?"

"MERTENS'E HAYRAN KALDIM"

"Mertens'e hayran kaldım. Kaptan Kerem'in örnek alacağı isimlerin başında Mertens geliyor. Duran topları çok iyi kullanıyor."

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2022, 17:39
YORUM EKLE