Okan Buruk açıkladı! Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı?

Galatasaray, Karagümrük'ü 1-0 mağlup ederek Fenerbahçe derbisi öncesi kayıp yaşamadı.

Okan Buruk açıkladı! Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılı futbolcular, Karagümrük maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk

"Beni geçen seneye götüren bir maç oldu. Geçen sene de %100 performansımızla oynayamadığımız fakat kazandığımız maçlar olmuştu. Fatih Karagümrük'ü oynadıkları futboldan dolayı tebrik ediyorum."

"Daha iyisini yapabilecek gücümüz var. Derbiyi düşünmek... Kart görmemek, sakatlık.. Maçlardan öncesi zorluklardan. İki takım aynı puanda. Orada bunun çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor."

"İki takım rekorları kırarak gidiyor. Bizim amacımız deplasmanda da kazanmak. Sergio Oliveira olmayacak. Davinson Sanchez'in durumuna bakacağız. Kart cezası ve sakatlık sıkıntımız olmadı. Elimizdeki iyi bir kadro ile çıkacağız. Kazanarak lider duruma gelmek isteyeceğiz. İki takım da kazanmak isteyecek. Amacımız, hayalimiz kazanarak dönmek. Zor bir maç olacağını biliyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Geçen sene kazanarak döndük, yine aynısını hedefliyoruz."

"Angelino'yu bugün kullanmayacaktık. O yüzden kadroda düşünmedik. Bizle birlikte antrenmanlarını yapıyor çok iyi bir karakter. Transfer ile kararımızı önümüzdeki hafta vereceğiz."

Kerem Demirbay

"Fenerbahçe derbisi öncesi kazandığımız için mutluyum. En iyi maçımız değildi ama futbolda böyle maçlar olabiliyor. Önemli olan kazanmak." 

"Küçüklüğümden beri Almanya'da bu derbiler konuşuluyor. Dortmund'un, Schalke'ye karşı hep bir ağırlığı oluyordu. Ama böyle değil, öyle konuşuluyordu Almanya'da. Hazırız, böyle maçlar oynayabileceğimiz için mutluyuz."

Günay Güvenç

"Kendi performansımdan memnunum, daha iyi yapacağım şeyler var. Galatasaray'a gelirken takıma katkı sağlamak istediğimi söyledim. Bana güvendiler, ben de bu güveni boşa çıkarmak istemiyorum. Kazandığımız için mutluyuz. Zor bir fikstürden geçiyoruz. Futbol bu değil. Bunları benim değerlendirecek halim yok ama içimde bu düşünceler var. Üzülmek, sevinmek futbolda güzeldir. Ezeli rakiplerimiz var. Futbol oynanmasa daha mı iyi? Futbol insanları birleştirir. Unutmak lazım. Sahada olan, sahada kalır. Kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Zor iki maçımız var. Dinlenip, o maçlara konsantre olacağız."

Kerem Aktürkoğlu

"Benim için anlamlı bir geceydi. Kaptan olarak ilk kez ilk 11 çıktım. Daha önemlisi kazanmaktı. Güzel bir futbol oynamadık. Hafta sonu derbi var. Buradan galibiyetle ayrılmak önemliydi. Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin moral bozukluğu vardı. Hayallerimiz vardı. O tarafı geride bırakmak zorundayız. UEFA Avrupa Ligi'nde çok daha başarılı olmak istiyoruz. İyi oynamadık ama iyi mücadele ettik. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim."

"Derbiler çok keyifli özel oluyor. Her sene keşke her maçı derbi olarak oynasaydık diyoruz. Her iki tarafın da temennisi güzel futbol. Sadece futbolun konuşulduğu bir derbi olmasını istiyoruz. Umutluyuz, her zaman derbilerden Galatasaray güzel sonuçlarla ayrılmıştır. Orada kazanarak, galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 17:23
YORUM EKLE