Okan Buruk: "Gerçekten çok iyiydin, sana ihtiyacımız var ve hep böyle oynamanı umut ediyorum"

Galatasaray’da Kayseri maçında gol atan, attıran ya da serbest vuruşlardan skor yaratanlar ön plana çıktı ama Sergio Oliveira takımını bir orkestra şefi gibi yönetti, Teknik Direktör Okan Buruk’un gönlünü fethetti.

Okan Buruk: "Gerçekten çok iyiydin, sana ihtiyacımız var ve hep böyle oynamanı umut ediyorum"

Galatasaray’ın 6-0 kazandığı Kayseri maçında Oliveira ne hat-trick yaptı ne frikikten gol attı ne de asist yaptı ama performansıyla fark yarattı.

SERGIO OLIVEIRA BAŞROLDEYDİ

Bir orkestra şefi gibi takımı yöneten Oliveira, belki skor katkısı vermedi ama oyun anlamında başroldeydi. Cim-Bom’da özellikle topun ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşınmasında ve oyununun yönlendirilmesinde imzası bulunan tecrübeli futbolcu, sorumluluk almaktan da kaçınmadı.

TEKNİK HEYETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Son dönemdeki durgunluğu üzerinden atan Oliveira’nın bu performansı, teknik heyetin yüzünü güldürdü. Portekizli futbolcunun sahada liderliğe soyunması ve yükselen formu, Teknik Direktör Okan Buruk ve ekibinin elini rahatlattı.

OKAN BURUK: "GERÇEKTEN ÇOK İYİYDİN"

Buruk’un Kayseri maçından sonra tecrübeli futbolcuyla özel bir toplantı yaparak duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi. Başarılı teknik adam, oyuncusuna, “Gerçekten de çok iyiydin ve hep böyle oynamanı umut ediyorum. Bu haftalarda senin bu oyununa fazlasıyla ihtiyacımız var” dediği bildirildi.

G.Saray’ın sezon başında Porto’dan 3 milyon euroya aldığı Oliveira, ligde 25 maçta 2 gol atarken 4 de asist yaptı.

BURUK YİNE REKORA KOŞUYOR

Kayseri maçı sonrasında, “Kazandıkça yeni rekorlar geliyor” diye konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni bir rekor daha kırmak için kolları sıvadı.

Evindeki son 10 Süper Lig maçını kazanan Buruk ve öğrencileri, lig tarihinde tek sezonda en fazla galibiyet serisini yakalamak için harekete geçti. Bundan önceki rekor, 12 galibiyetle Gündüz Kılıç’ın elinde bulunurken, onu 11 kez kazanan Fatih Terim takip etti.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2023, 18:12
YORUM EKLE