Okan Buruk'tan flaş Zaniolo, Torreira ve Tete açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Olimpija Ljubljana maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'tan flaş Zaniolo, Torreira ve Tete açıklaması

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Olimpija Ljubljana'yı konuk edecek. 

Mücadele öncesinde teknik direktör Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"ÜLKE PUANU İÇİN KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ"

"Rakibimize saygı duyuyoruz. Kazanmak ve turu geçmek için maça çıkacağız. Ülke puanı için de kazanmak çok önemli. Hem bizim, hem de diğer Türk takımlarının kazanmasını diliyorum."

"ZANIOLO TEKLİF GELEN OYUNCULARIMIZDAN BİRİSİ"

"Zaniolo, bizimle çalışmalara başlamadı. Kondisyoner eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Nicolo da teklif gelen oyuncularımızdan birisi. Bunu değerlendirecek olan yönetimimiz. Ben, kendi işime odaklanmış durumdayım." 

"TORREIRA, OYNAYABİLECEK DURUMDA"

"Lucas Torreira antrenmanlara devam ediyor. Oynayabilecek durumda. Çok uzun bir sezonumuz var, hiçbir oyuncumuzu erken sahaya sürüp ona zarar verecek biri değilim." 

"AYNI ŞEYİ TEKRAR YAKALAYACAĞIZ"

"Galatasaray olarak bizim geçen sene başarılı olmamızın sebebi bütün oyuncuların inanması ve %100'ünü vermesi. Aynı şeyi tekrar yakalayacağız. Bu benim için de geçerli. Şampiyon olduk diye bir şey bitmedi. Kazandığınız zaman 'kolej havası var' derler. Kaybettiğinizde 'gruplaşma var' derler. İşin gerçeği, biz kadromuzu koruduk. Yeni gelenler de dışarıda kalacak oyuncular da değil. Yakın arkadaşlık bağları olabiliyor ama genel atmosfere herkes uyuyor. Maç kazandıkça bu birliktelik de artıyor."

TETE CEVABI

"Tete konusu benim alanım değil, kulüp avukatlarımızın alanı. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. FIFA her zaman oyuncunun oynamasından yana karar verir. Oynamasıyla ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bütün işlemleri bittikten sonra diğer oyuncular gibi kadroda yarışacak." ifadelerini kullandı.

Sarı kırmızılı futbolcu Berkan Kutlu'nun açıklamaları ise şöyle:

“Rakibimize saygı duyuyoruz. Önemli bir organizasyondayız. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz” 

“Avrupa Ligi’nde Galatasaray ile oynamak güzel bir duyguydu. Şampiyonlar Ligi, Galatasaray’ın ait olduğu yer. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve güzel işler yapmak. Çok heyecanlıyım, ben de katılmak istiyorum. Benim ilk maceram olacak onun için çok mutluyum” 

 “Galatasaray’da rekabet tabii ki olacak. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük kulübü. Burada, bu rekabette olmak tabii ki her gün üstüne koymam lazım. Bunları biliyorum. Eleştirilerle ilgili düşüncem her zaman aynı. Hocam, ekibim ve teknik ekibimiz dışında bir şey etkilemiyor beni. Artık işimi yapıyorum. İlk dönemlerde tabii ki zordu ama şimdi hiç etkilenmiyorum” 

“Berkan istediği yere henüz gelmedi. Çünkü daha 25 yaşında. 4’üncü profesyonel sezonuna başlıyor. Bu yol her zaman yüksek bir ivme değil. Bazen inişler, bazen çıkışlar olacak. İnsan olarak çok geliştim, karakter olarak. Galatasaray’da olmak büyük tecrübe. Her gün bir baskı, her idman, her maç farklı bir baskı. İyi yolda olduğumu düşünüyorum.”

“Hangi rakiplerin geleceğini hiç düşünemedim. Hangi takım gelirse gelsin, biz Galatasaray’ız. Ali Sami Yen gerçekten farklı. Taraftarımızla bütünleştiğimizde kimseden korkumuz yok.” dedi.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2023, 11:54
YORUM EKLE