Ömer Üründül: "Galatasaray'da bu sezon çok üzüldü ama yine çok başarılı, takdir edilmeli"

Galatasaray, Süper Lig'de yoluna dolu dizgin devam ederken zirve yarışında haftayı kayıpsız geçti.

Ömer Üründül: "Galatasaray'da bu sezon çok üzüldü ama yine çok başarılı, takdir edilmeli"

Futbol yorumcusu Ömer Üründül, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üründül'ün açıklamaları şu şekilde:

"ÇOK ERKEN 2 GOLLE AVANTAJ YAKALADI"

G.Saray önde baskılı atak yaparak alışılmış maç başlangıçlarını yine dün gece de sürdürdü. Bu defa çok erken 2 gol ile önemli bir avantaj yakaladı. İki tane büyük hata ile gol yiyen Samsunspor'un 'iyi kapanıp, oyunu tutup kontralarla etkili olalım' taktik stratejisi iflas edince hücum ağırlıklı bir oyuna geçtiler.

"MUSLERA FAKTÖRÜ VARDI"

Galatasaray da 2 farklı skor avantajını hesap ederek kontrol futbolunu ön plana aldı. Samsunspor'un hücum girişimleri, mecburen yerleşmiş savunmaya karşı gelişiyordu. Bu durumda birkaç tehlike yarattılar ama maçı havaya sokacak golü bulamadılar. Bir de karşılarında Muslera faktörü vardı. 

"GALATASARAY İSTEDİĞİNİ ALDI"

2. yarıda benzer biçimde Galatasaray'ın işi kontrol altında tutan rölanti futbolu ile devam etti. 2 tehlike yaşadılar, buna karşılık yakaladıkları iki pozisyon rakiplerinden çok daha netti. Sonuçta Galatasaray yine istediğini aldı.

"BARIŞ ALPER FORMUNUN ZİRVESİNDE"

Dün gece başta Nelsson olmak üzere defans bloğu görevini iyi yaptı. Takımın hücumda ateşleyici gücü, formunun zirvesine çıkan Barış Alper Yılmaz'dı.. Hem iyi oynuyor hem de güçlü. Ama ilk yarıda rakibinin ufak bir temasında büyük darbe yemiş gibi bağırarak kendisini yere atması hiç yakışık almadı.

"ICARDI, YÜRÜYEREK OYNUYOR"

Icardi adeta yürüyerek oynuyor. Sınırsız krediye sahip olduğundan dün yine 90 dakika sahadaydı. Benim futbol mantığımla bağdaşmıyor. Ama Okan Buruk'a bu eleştiriyi yapsanız, vereceği cevap belli, "Her maçı kazanıyoruz, Icardi önemli ilk golün asistini yaptı" der. 

"NELSSON ÇOK ÜZÜLDÜ AMA TAKDİR EDİLMELİ"

Son parantezi Nelsson için açmak istiyorum. G.Saray'a geldiğinden beri istikrarlı başarılı bir performans çiziyor. Bu sene Sanchez'in gelmesiyle uzun süre yedekliğe mahkûm edildi. Çok da üzüldü... Sonra eline fırsat geçti ve yine çok başarılı. İşte takdir edilmesi gereken gerçek bir profesyonel.

Kaynak: Ömer Üründül / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2024, 15:11
YORUM EKLE