Osman Şenher: "Adam futbolcu, Galatasaray'da forması en garanti isim"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Zalgiris Vilnius ile 2-2 berabere kaldı.

Osman Şenher: "Adam futbolcu, Galatasaray'da forması en garanti isim"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Sezon başı oynanan resmi maçların hepsi zor geçer. Hele de bu Avrupa Kupası maçıysa daha da zorlaşır.

Zalgiris kendi liginde sezon ortasında maçlarını oynuyor. Galatasaray ise dört haftadır idman yapıyor. Futbolcuların yarısı ise sadece iki haftadır çalışıyorlar. Onun için rakip kim olursa olsun ilk karşılaşmada neden daha iyi futbol oynanmadı diye eleştiri getirilmesi doğru olmaz.

Evet orta sahada Torreira’nın olmadığı müsabakaların hepsinde sıkıntı olacak. Berkan ve Oliveira onun yerine dolduramaz, bu kesin. Sıkıntının da en büyük kaynağı zaten ikinci bölgeden kaynaklanıyor. Zaniolo fizik olarak hazır değil... Ayrıca da kanatlardan içe girdiği zaman daha etkili oluyor. Barış Alper de aynı şekilde... 

"HALİL, 'BNİM YERİM BURASI' DİYOR

Icardi varsa, Bakambu varsa, Halil varsa bu futbolcular santrfor bölgesinde daha etkili olur, bu da kesin. Ve dün gece ikinci golü de Halil attı. Dikkat edin pozisyonda takipçiliği, kendini rakipten kurtarması ve vuruş tekniği ne kadar sakindi. Resmen benim yerim burası diyor. 

Barış ile Zaniolo çok süratli oyuncular. Kenarlardan kaleye girdikleri zaman, çok etkili oluyorlar. Gol atabiliyor, defansa baskı yapabiliyorlarlar ama santrfor mevkisinde kesinlikle düşünülmemeleri lazım. 

"ADAM FUTBOLCU, FORMASI EN GARANTİ İSİM"

Dries Mertens’in yaşı ne olursa olsun adam futbolcu; top tekniği çok farklı. Verdiği paslar, rakip eksiltmesi, takımı hücuma çıkarması gerçekten üst seviyede. Şu anda da forması en garanti olan isimlerin başında geliyor. Okan Hoca kendisini ilk 11’de başlatmadıysa bunun sebebi 90 dakikayı kaldıracak fizik gücünün olmamasıdır. 

Angelino takıma alışma maçlarında ama belli ki hücuma çıkıldığı zaman İspanyol sol bek kanadındaki çizginin tamamını kullanıyor. Orta yapıyor, şut çekiyor. Dün geceki maç ölçü olamaz. Bir-iki hafta sonra gerçek Angelino’yu seyrederiz. Mutlaka defansif görevini de kusursuz yapacaktır. Litvanya ekibi karşısındaki hataları tekrarlamayacaktır.   

Skor hiç önemli değil. Nelsson da hazır değil. O da çok adam kaçırıyor. Her şeyden önce fizik olarak takımın daha güçlenmesi lazım, bu da zamanla olacak. 

Zalgiris maçı berabere bitti, haftaya İstanbul’daki rövanşta aman bir kaza olmasın diye panik yapmaya gerek yok. Galatasaray elini kolunu sallayarak bu turu geçer. 

"SABIRLI OLMAK LAZIM"

Wilfried Zaha, Mauro Icardi, Lukas Torreira ve orta sahaya yapılacak transferler takıma katıldığı zaman tabii ki Cim Bom’un görüntüsü, havası ve her şeyi değişecek. Bunun için de herkesin biraz sabırlı olması lazım.  

Kaynak: Milliyet
 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2023, 18:18
YORUM EKLE