Osman Şenher: "Adam, Galatasaray'da çıldırıyor, arkadaşlarına hep tepki gösteriyor"

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Osman Şenher: "Adam, Galatasaray'da çıldırıyor, arkadaşlarına hep tepki gösteriyor"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman ŞenherGalatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

"MÜTHİŞ DESTEK VERDİLER"

Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa her maçını kazanmak mecburiyetinde ve her maçı da derbilerin zorluk derecesinde olacak. Dün gece 47 bin taraftar takımlarına müthiş destek verdiler. Evet, bu destekle Galatasaray takımında koşmayan, mücadele etmeyen futbolcu yoktu. Rashica, Mertens, Oliveira ve Kerem iyi mücadele etmelerine rağmen kalitelerini sahaya koyamadılar. Bunun için de Galatasaray çok zorlandı.

"ICARDI ÇILDIRIYOR"

Icardi dünya çapında bir golcü... Adam çıldırıyor, ‘bana top atın’ diyor. Muslera’ya arkadaşlarına hep tepki gösteriyor. “Geri pas yapmayın’ diyor. Ama maalesef bu sorun takım içinde bir türlü çözülemiyor. İki stoper arasında, kendi de kıvranıp duruyor. Yardıma gelen arkadaşı da yok. Haliyle verimi de düşüyor. Ne zaman Okan hoca Zaniolo’yu oyuna aldı, ondan sonra Icardi’nin etkisi daha çok arttı.

"GOL YOLLARINI TIKADI"

Önce şunu söyleyelim, Başakşehir taş gibi takım. Emre Belözoğlu Galatasaray’ın gol yolarına tıkadı. Zaman geldi 8-9 futbolcuyla defans yaptı, zaman zaman 5-6 futbolcuyla rakip kaleye hücum etti. İlk yarı Galatasaray 3-4 gol bulabilirdi ama bir türlü top Başakşehir defansını geçip filelerle buluşmadı. Her çekilen şut defanstan döndü.

"RASHICA, İKİ HAFTADIR SALLANIYOR"

Mertens yaratıcı bir futbolcu ama markajdan kurtulamıyor. Kolay değil, yaşı da 35... Kerem ileriye gidiyor, geriye gidiyor top kapıyor ama bir olumlu pası yok. Verdiği pasların çoğu rakibe gidiyor. Rashica’da ne var bilmiyorum ama iki haftadır resmen sallanıyor. Burada Okan hocayı eleştirecek halimiz yok ama Rashica aksayınca yük Boey’e biniyor. Boey de geri gelene kadar o kanattan bilhassa Serdar Gürler etkili gelip arkadaşlarına gol pasları verdi.

"NEREDEYSE BİRBİRLERİNE SALDIRACAKLAR"

Evet, kazanmak isteyen, kendi sahasında üç puanı almağı arzulayan takım Galatasaray’dı. Şampiyonluk yolunda kaybedilecek her puan takımın dengelerini bozacağı kesin... Sahaya bakıyorum, iki takımın da futbolcuları gergin... Tribünler gergin... Hatta saha kenarında ısınan futbolcular bile neredeyse birbirlerine saldıracaklar. Böyle bir ortamda fazla gol atamasa da galip gelerek üç puan almak Galatasaray için büyük başarı... Bu galibiyet ile şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan alındı ama bundan sonra kalan dört maçta Muslera’nın oyuna sokmaya çalıştığı toplara ve geri paslara Okan hoca çare bulmazsa İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları yine zor geçecek. 

Sonuçta iki takımı da kutlamak lazım. İkisi de kazanmak için mücadele etti. Pozisyonlara da girdiler, 90 dakika savaştılar. Benim bu sene tempo olarak, heyecan olarak en keyip aldığım maç oldu diyebilirim... 

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2023, 16:51
YORUM EKLE