Osman Şenher: "Altın gibi oyuncu, bunu aklım almıyor ve doğru bulmuyorum"

Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Osman Şenher: "Altın gibi oyuncu, bunu aklım almıyor ve doğru bulmuyorum"

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray bu sezon kadrosuna kattığı oyuncularla dikkat çekti. Kadrosuna yeni takviyeler yapmak için girişimlerini hızlandıran sarı-kırmızılılarda gündeme yıldız isimler geldi. Süper Lig devinde bu sezon başında kadroya dahil edilen tecrübeli futbolcu gösterdiği performansla hayal kırıklığı yarattı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher sarı-kırmızılıların transferlerini ve kadro derinliğini değerlendirdi.

İşte Osman Şenher'in "Galatasaray'a bu kadro yetmez" başlıklı yazısı...

Okan Buruk elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmak için mücadele veriyor, bunu da görüyoruz. Kendisine, takım gol atamıyor diye birçok da eleştiri geliyor. Bu eleştiriler içinde samimi olanı çok az. Biz herkesin aşağı yukarı niyetinin ne olduğunu biliyoruz.

Yapılan transferlere Seferovic hariç sözüm yok. Sen elindeki 24 yaşındaki altın gibi santrfor Mustafa’yı Nantes’a gönder, yerine Seferovic’i getir. Bunu aklım almıyor ve doğru da bulmuyorum. Takıma bakıyorsun kalede sorun yok. Nelsson ile Abdülkerim her geçen hafta daha iyi oluyorlar. Sağ tarafta Sacha Boey harikalar yaratıyor. Tekniğinin yettiği kadar başarılı olmaya çalışıyor. Dubois’nın sakatlığı geçti. O da artık oynamaya başlayacak. Yeni transferin kenar ortaları Boey’den daha iyi. Sol tarafta Kazımcan ve Van Aaanholt var. Hollandalı futbolcunun futbol çıtasını biraz daha yukarı çekmesi gerekir. Kazımcan ise iyi bir yedek, Kerem’in yerinde de oynar, sol bekte de... Hocası eminim ilerleyen haftalarda kendisine daha çok görev verecek.

Orta sahada Torreira ve Mertens harika futbolcular. Oliveira’nın ise biraz daha form tutması lazım. Midtsjö de takıma girince ikinci bölge daha iyi olacak. Bütün sorun Kerem, Seferovic ve Yunus’ta... Yunus’un da 1-2 maç içinde çok büyük patlama yapacağını düşünüyorum. Geçen sezonki çizgisine çıkacağından şüphem yok. Ama Kerem ile Seferovic’te sorun var. Maç içinde Kerem’in daha aktif ve yaratıcı olması gerekir. Ancak bir türlü daha ileriye gidemiyor. Adana Demirspor’lu Onyekuru, Beşiktaşlı N’Koudou gibi yaratıcılığını ön plana çıkarması gerekiyor.

Seferovic ise çok ağır. Ne kadar çok topla buluşursa buluşsun. Markajdan kurtulamıyor. Şimdi bu tabloda Galatasaray Yönetimi’nin, ligin beşinci haftası oynanacak, transferleri neden bugüne kadar uzattığını merak ediyorum. İyi bir kanat oyuncusu, iyi bir santrfor ve 10 numara pozisyonunda bir futbolcu transfer edilmezse Okan Buruk gol sorununu aşamaz.

Sarı-kırmızılıların kadro derinliği yok. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş bu konuda daha şanslı. Bilemiyorum transfer gerçekten yapılacak mı, yapılmayacak mı? Sadece yapılacağı söyleniyor ama ortada gerçekleşen bir şey yok.

Futbolda sakatlık var, cezalı olmak var, formsuzluk var. Bu kadroyla devam ederse, Galatasaray taraftarları geçen sene olduğu gibi bazı maçlarda sevinebilir ama çok maçta da üzülür. Artık top Erden Timur’da. Madem futbola o bakıyor o zaman bir an önce transferleri bitirip taraftara stres yaşatmaması gerekir.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2022, 14:35
YORUM EKLE