Osman Şenher: "Bu ikili olağanüstü, Galatasaray'ı buralara getirdiler"

Galatasaray, Süper Lig'in 35. haftasında Nef Stadyumu'nda Sivasspor'u Mauro Icardi'nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Osman Şenher: "Bu ikili olağanüstü, Galatasaray'ı buralara getirdiler"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray taraftarı, futbolcusu, camiası şampiyonluk havasına girmiş. Statta bütün koltuklar dolu. Mucize adam Mauro Icardi’nin golleriyle hem takım galip geliyor hem de 45 bin kişinin havası değişiyor, müthiş bir atmosfer oluşuyor. 

Artık bütün futbolcuların özgüvenleri tavan yapmış. Takım olarak top rakipteyken, müthiş bir baskı yapıyorlar. Koca 90 dakikada Sivasspor’un Galatasaray kalesine geldiği ve şut çektiği ya bir ya da ikidir.

"İKİSİNİ AYIRMAK LAZIM"

Torreira ile Icardi’yi ayırmak lazım... Biri forvette, biri orta sahada. Icardi atılmayacak golleri filelere gönderiyor, Torreira ise kapılmayacak topları kapıyor. Zaten bu ikilinin bu olağanüstü gayreti takımı buralara getirdi. 

Tribündeki taraftar, televizyon başında maç seyredenler bunu görüyor. Icardi ilk golü attı, ilk yarı ikinciyi atmak için de fırsat yakaladı. Vursa gol atacak ama ilk golün pasını veren Kerem’e bu kez attırmak istedi, Kerem hızlanamadığı için top rakibe gitti. Hiç önemli değil, Kerem de bu takımın yıldızlarından... Evet, aksayan oyuncular var. Çok pas hataları yapılıyor ama bunlar sarı-kırmızılıların maçı kazanmasına mani olamıyor. 

"RASHICA, 2-3 MAÇTIR TEKNİĞİNİ SAHAYA KOYAMIYOR"

Son haftalarda sol bekte oynayan Kazımcan... Eksiği yok mu? Tabii ki çok var. Ama enerjisi, temposuyla bu açıklarını kapatıyor. Rashica da iki-üç haftadır iyi mücadele etmesine rağmen tekniğini sahaya koyamıyor. Yardımlaşma o kadar mükemmel ki, takım olarak hata yapan kişinin kademesinde mutlaka bir arkadaşı olup bu hatayı telafi ediyor. 

Kart sınırında olan futbolcular Icardi, Oliveira, Kerem ve Rashica fazla ikili mücadeleye girmediler. Görecekleri bir kart, Ankaragücü maçında sahada olmamalarına yol açacaktı. Bu futbolcular risk almadan oynadılar.

Haftaya Ankaragücü ve son maç kendi evlerinde Fenerbahçe ile oynayacaklar. Süper Lig’deki Galatasaray maçları böylece bitecek. Rakipleriyle puan farkı beş. Ben bu saatten sonra Cim Bom’un artık hata yapacağını tahmin etmiyorum. Çünkü futbolcular farklı bir modda mücadele ediyorlar. İstedikleri zaman oyunu hızlandırıp, isteyince yavaşlatıyorlar. Dün gece de kendilerini fazla sıkmadan galip geldiler.

Sivasspor’a gelince... Evet eksikleri vardı. Ama sahadaki futbolcular da saygı duyulacak bir mücadele ortaya koydular. Rıza Çalımbay’ın yapacağı fazla bir şey yoktu. İki takım arasındaki kalite farkı çok büyük.

Maçın hakemi Arda Kardeşler çok formsuz. Çok kötü bir maç yönetti. Ben MHK’nin artık son maçlara daha formda hakemler vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2023, 21:25
YORUM EKLE