Osman Şenher: "İkisi de kötü gününde olunca Galatasaray çöktü"

Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Kayserispor'a 2-1 mağlup oldu.

Osman Şenher: "İkisi de kötü gününde olunca Galatasaray çöktü"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Kayserispor - Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Kayserispor karşısında Galatasaray’ın yenilgisini bir kenara koyun ama oynadığı futbol tam bir hayal kırıklığı. Sanki bütün takım bilhassa ilk yarı sözleşmiş gibi tel tel döküldü. İkili mücadelelerde bütün topları Kayserispor kazandı. Çok çabuklardı, Galatasaray defansına iyi pres yaptılar ve gol sayısını artırmamaları konuk ekibin şansıydı. 

Torreira, Midtsjö olmak üzere iki futbolcu da kötü gününde olunca orta saha çöktü. Mertens sol çizgide, Yunus sağ çizgide, Mata da orta sahada ağır kalınca Galatasaray’ın gol ümidi iyice bitti. Kendi kendime düşünüyorum Okan Buruk ne yapabilirdi diye. Zaten devre arasında yapacağını yaptı. Yunus’u, Mertens’i ve Midtsjö’yü dışarı aldı yerlerine Oliveira, Barış Alper, Rashica’yı dahil etti. Bir tık daha fazla hücuma çıkmaya başladılar. O da galibiyete yetmedi. 
Sacha Boey lüzumsuz sarı kart gördü, korkarak oynadı, geçen haftalarda olduğu gibi etkili değildi. Kazımcan canla başla oynadı. 

Karşısında Ramazan ve Onur vardı. İki çabuk çizgi oyuncusu. Mertens de yardım etmeyince, ilk yarı çok zorlandı. Ama ne olursa olsun Kazımcan iyi bir futbolcu. 

Kayserispor’u kutlamak lazım... Çağdaş Atan gerçekten takımına iyi mücadele ettirip iyi futbol oynatıyor. Kadrosunda da iyi futbolcular var. Sağ çizgide Onur, Ramazan; sol çizgide Carole, Cardoso... Ortada Campanharo, Kemen ve Mensah hepsi de çok başarılı, iyi futbolcular. Bu başarılı isimlere kaleci Bilal’i de eklemek gerekir. Bugüne kadar topladıkları puanın tesadüf olmadığını dün geceki futbolla bir kez daha gösterdiler. 

Bu Kayseri her takımın canını yakacak bir oyun oynuyor. Çağdaş hoca kesinlikle takımına savunma yaptırmıyor; hücumu düşünen pozitif bir oyun oynatıyor, bu futbol da seyredenlere keyif veriyor. Dün gece de galibiyeti analarının ak sütü gibi hak ettiler.

Galatasaraylı futbolcular ise herhalde bu mağlubiyetten ders çıkarmışlardır. Ne kadar büyük ve yıldız futbolcu olursan ol, yeterince rakibinle mücadele edip koşmazsan Süper Lig’de hiç bir maçı kazanamazsın. Dilerim bu yenilgiden yeterli mesajı almışlardır.

Maçın VAR hakemi Barış Alper’in sayılmayan golünü resmen yedi. Kolu kapalı, top kendisine çarpıyor ve gol oluyor. Aynı pozisyonda Kayerispor’un 18’inin içinde iki futbolcunun Barış Alper’in koluna çarptığı gibi top çarpıyor. 
Madem golü iptal ediyorsun, o pozisyonda da penaltı ver. İnanın Türk futboluna yazık oluyor.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2022, 01:08
YORUM EKLE