Osman Şenher: "İnanın çok günah ve ayıp, Galatasaray olunca ses çıkarmıyor"

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti.

Osman Şenher: "İnanın çok günah ve ayıp, Galatasaray olunca ses çıkarmıyor"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray - Başakşehir maçıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray’ın iyi oynaması, kötü oynaması hakemi ilgilendirir mi? Başakşehir maçı kazanmayı daha çok istedi, daha iyi mücadele etti. Takım olarak sahada bütünleştiler.

Sarı-kırmızılılarda ise forvet, orta saha defans blokları birbirinden tamamen kopuktu. Sacha Boey hücumu daha çok düşündü, bu futbolcunun boşalttığı sağ kanadı rakip takım pilot bölge ilan etti. Devamlı bu kanattan gelip gol attılar, gol pozisyonuna girdiler. Orta sahada üstünlük sağladılar. Midtsjö ve Torreira’ya forvetinden yardım gelmeyince ikinci bölgenin hakimi turuncu-lacivertliler oldu hep.

"İNANIN ÇOK GÜNAH VE AYIP"

Futbolun içinde bunlar var. Kötü gününde olabilirsin ya da rakibin senden daha iyi olabilir. Benim anlayamadığım Galatasaray’ın lehine iki net penaltı var. Orta hakem direkt beyaz noktayı göstermeye cesaret edemedi. VAR hakemi de her zaman olduğu gibi, bu pozisyonlarda penaltı yok dedi. İnanın çok günah ve ayıp.

Zaniolo ayağını rakibin yüz hizasına kaldırıyor hakem faul veriyor, doğru karar. 10 dakika sonra aynı pozisyonda Serdar, Boey’in yüz seviyesine ayağını kaldırıyor ama hakem faul çalmıyor, pozisyonun devamı gol oluyor. Aynı harekete bir pozisyonda faul derken diğerinde ses çıkarmıyorsun.

Orta hakem de VAR hakemi gibi ya yeteneksiz ya da bu yaptığı hatalar masum hatalar değil, art niyetli. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

"OKAN HOCA ÇARE BULAMADI"

Maçın başından sonuna kadar ev sahibi ekipte iki bek, defans ve önündeki orta saha rakibe bu kadar çok pozisyon verip kalesinde bu kadar tehlike yaşamaması lazımdı. Okan hoca da buna bir çare bulamadı. Son Adana Demirspor maçında da görüntü bundan farklı değildi.

Bilemiyorum daha ligler bitmedi. Galatasaraylı futbolcular, biz şampiyon olduk havasına girerlerse taraftara çok sıkıntı yaşatırlar. Dilerim Okan Buruk bir an önce takımın aksayan yanlarına çare bulur.

Hedef iki kupaydı, bir tanesi dün akşam gitti. Tabii ki hakemin çok büyük hataları var ama Galatasaraylı futbolcuların da kendi performanslarını biraz artırmaları gerekir. Bu kadar kaliteli bir takıma böyle pas hataları yakışmıyor.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 13:41
YORUM EKLE