Osman Şenher: "Kulübede hazır bekliyor ama oynayamıyor, bunu düşünmeli"

Galatasaray, Süper Lig’in 7. Haftasında sahasında Konyaspor’u 2-1 mağlup etti.

Osman Şenher: "Kulübede hazır bekliyor ama oynayamıyor, bunu düşünmeli"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Konyaspor Galatasaray karşısına lider çıktı. Önce şunu söyleyeyim, kesinlikle bugüne kadar kazandıkları puanlar tesadüf değil. İlhan Palut takımına sistem futbolu oynatıyor ve sarı kırmızılıları çok zorladılar. İlk yarıda iki topları direkten döndü. Ama ne olursa olsun kendi sahasında 50 bin taraftarı önünde kötü gününde de olsalar taraftarlarına galibiyet hediye etmek için bütün futbolcular neleri varsa sahaya koyuyorlar. Konyaspor karşısında da taraftarın büyük desteğiyle bilhassa son 20 dakika rakip kaleye epey yüklendiler.

Sonuçta Calvo’nun hatası ve kendi kalesine attığı gol Cim Bom’a üç puanı ve liderliği getirdi. İki takımı da kutlamak lazım. Olağanüstü bir mücadele seyrettik. Zaman zaman sinirler gerilmesine rağmen kazasız belasız maç bitti. Golden sonra bilhassa Konyasporlu futbolcular sinirlerine hakim olamadı. Kaleci Sehic kontrolünü kaybetti ve sonunda 89. dakikada takımını eksik bıraktı.

Galatasaray geçen hafta Kasımpaşa karşısında daha başarılıydı. Bilhassa orta sahada Torreira ve Oliveira çok etkiliydi. Dün gece defansın önünü boş bırakıp daha çok gol atmak için hücuma çıkınca Konyaspor bu alanda ev sahibi ekibin ceza sahası dışından da olsa çok sert şutlar çektiler. Biri gol oldu, ikisi direkten döndü. Yeşil-beyzlıların attığı golde Muslera iki metre önde kaldı. Biraz geride olsa bu topu kolay kurtarırdı. Emin Bayram iyi mücadele ediyor ama kendi sahasında top kaybı yapıyor. Daha dikkatli olmalı.

Kerem hep ağır kaldı. Ahmet, Adil ve Calvo’nun yerinde müdahaleleri Galatasaray’ın final paslarını engelledi. Hadziahmetovic ise savunmanın önünde hatasız oynadı. Sarı-kırmızılıların her atağında ilk müdahale eden oyuncu oldu. Yunus’un biraz daha temposunu artırması lazım, ağır kalıyor. Kulübede o mevkinin oyuncusu Rashica hazır bekliyor ama yabancı kuralından dolayı oynayamıyor. Yunus’un bunu düşünüp daha tempolu futbol oynaması gerekir. Gomis ilk yarı uzun bir topa depar yaptı. Biraz daha temposu olsa Sehic ile karşı karşıya kalacaktı. Ama maalesef o da 37 yaşında, fazla eleştirecek halimiz yok.

Icardi devamlı ilk 11’de oynamaya başlayınca eminim gol yollarında takımının sıkıntısına ilaç olacak. Sonuçta çok keyifli çok güzel bir maç oldu. İki takım da kazanmak istedi ama kesin olan bir şey var, bu maçta şans sarı-kırmızılılardan yanaydı.

Kaynak: Osman Şenhet / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 19:26
YORUM EKLE