Osman Şenher: "Yayıncı kuruluş, maçın en önemli pozisyonunun yakın çekimini göstermedi"

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Nef Stadyumu'nda Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek yeniden liderliğe yükseldi.

Osman Şenher: "Yayıncı kuruluş, maçın en önemli pozisyonunun yakın çekimini göstermedi"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda sezonun en zor maçını oynayacak. Bir haftadır Sivasspor maçı tartışmaları, eleştiriler, Icardi’nin bir türlü dönememesi, Mertens, Abdülkerim ve Kerem’in kart sınırında olması, Torreira’nın Uruguay’a gitmesi, Oliveira ve Boey’in de cezalı olması takımı etkilemiş.

45 bin taraftar bu baskıyı dağıtmak için elinden geleni yaptı ama neticede bilhassa orta sahadaki eksikler takımın dengesi bozdu. Berkan sezon içerisinde ıslıklandı, tepki gördü, Sivas ve dün geceki Ankaragücü karşılaşmalarında sarı-kırmızılıları ayakta tutan isimdi. Müthiş mücadele etti. Biraz şansı olsaydı gol de atabilirdi. Midtsjö ise maalesef iyi gününde değildi, çok top kaybı yaptı, arkadaşlarına etkili pas atamadı. Rakip atakları kesmekte de başarılı değildi. Ama ne olursa olsun artık böyle bir maçta iyi veya kötü futbol tartışmaları yapılmaz. Galip gelip üç puanı alabiliyor musun, liderliğini devam ettirebiliyor musun önemli olan da bu...

İlk golü, bonservisi Galatasaray’da olan ve Ankaragücü’nde oynayan Taylan attı. Taylan karşılaşmanın iyilerindendi. Galatasaray’ın ilk golü Barış Alper’in takipçiliği, Rashica’nın müthiş ortasıyla geldi. İkinci gol ise tamamen Gomis’in ustalığıydı. Galatasaray ilk yarıyı galip bitirirken, farkı da artırabilirdi. İkinci yarıysa Ömer Erdoğan’ın talebeleri orta sahada üstünlüğü sağlayarak, epey etkili oldular ve gol pozisyonuna girdiler. Emre Kılınç son vuruşu biraz daha dikkatli yapsaydı, mücadele berabere de bitebilirdi.

Ankaragücü’nü hiç kimse küçümsemesin, bütün takım saygı duyulacak futbol oynuyor ve üst seviyede mücadele ediyorlar. İlerleyen haftalarda bir-iki galibiyet alırlarsa tehlikeli bölgeden kurtulabileceklerini düşünüyorum. Sonuçta heyecanlı bir maç oldu. İki takım da kazanmak için varını yoğunu sahaya koydu. Karşılaşma berabere bitseydi sarı-kırmızılılar için derbi öncesi büyük hayal kırıklığı olurdu. Galatasaray iyi futbol oynamasa da neticede galip gelmesini bildi ve böylece derbi öncesinde moral buldu.

Maçın hakemi Zorbay Küçük pozisyonlara yakındı. Bana göre bir tek hata yaptı. İlk yarıda 18 içinde Mertens’e yapılan hareket penaltıydı. Yayıncı kuruluş ise maçın bu en önemli pozisyonunun yakın çekimini göstermedi.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2023, 00:27
YORUM EKLE