Rıdvan Dilmen: "Galatasaray güzel bir transfer yaptı, bence rekor kırdılar"

Galatasaray, tarihi farkı kaçırdığı maçta Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray güzel bir transfer yaptı, bence rekor kırdılar"

TV8,5'ta yayınlanan programda Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEYİN ODLUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

"Skorda 2-1 yazıyor. Bunu unutalım. İstatistiklere bakalım, bu istatistiklere bakınca maçın skorunu çok farklı söyleyebilirdik. 36 şut atmış, 13 isabetli. Ben ligimizde daha önce 13 tane kaleyi tutan şutun olduğunu düşünmüyorum. İstatistiklere baktığımızda bu maçın 2-1'lik skoru maçın hakkı değil."

"MAÇIN SKORU ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ"

"38 kez orta yapmış, 53 kez rakip ceza sahasının içine girmiş. Zaten bu istatistiklere baktığınız zaman tablo ortaya çıkıyor. Maçın skoru çok çok farklı olabilirdi. İlk yarı 18 şut atmış, tek kale maç oynamış, golü yiyip geriye düşüyor. Oynadığı oyunla bu maçı çeviririm havasını herkese veriyor."

"GALATASARAY, REKOR KIRDI"

"Galatasaray'ın bu maç itibariyle pozisyonlarda rekor kırıldığını düşünüyorum. İstatistikler normal değil çünkü. 13 isabetli şut, direkten dönenler falan desek zaten çerçeveye giden 16 şut oldu. Bu rekor."

"ZAHA'DA BUNLAR VAR"

"Zaha geniş alanda dripling ile gidebilir. Topsuz koşar. En önemli avantajlarından biriyse kalabalık defanslara karşı atacağı çalımlarla rakibini dengesizliğe sevk edebilir. Zaha'da bunlar var. Manchester maçında da olacağını şimdiden görüyoruz."

"KEREM'E SÖYLEMEK İSTEDİĞİM BİR ŞEY VAR"

"Kerem Aktürkoğlu, forvet arkası oynayamaz. Kerem, kenardan gelip pozisyona girebilen bir oyuncu. Lider vasıflı, sırtı dönük alıp verecek tarzı ikinci bir santrfor değilsin. Daha çok kenarda alıp üzerine gidecek bir oyuncu. Ayrıca Kerem'e söylemek istediğim bir şey daha var. Galatasaray'da Icardi'den başka oyuncular da var. Aldığın her topu Icardi'ye vermeye çalışıyorsun. Zaha boş, Icardi'ye veriyorsun. Bu çok tehlikelidir."

"İKİSİNE DE ÇOK YÜK BİNDİ"

"Dört forvetle oynamak orta alandaki oyunculara yük bindirir. Kerem Demirbay maça iyi başladı ama yük bindi. Torreira ve Kerem ikisi birden oyundan çıktı. O kadar yük biniyor ki ikisi birden maçı bitiremiyor. Vücut gitmiyor artık."

"SANCHEZ, GÜZEL BİR TRANSFER"

"Davinson Sanchez'i yine iyi gördüm. Güzel transfer. Yaptığı müdahaleleri kritikti. Hücumda da farklı bir becerisi var."

"GALATASARAY, RAKİBİNİN CİDDİ OLDUĞUNU GÖRDÜ"

"Galatasaray diğer sezonlara göre bu kez rakibinin ciddi olduğunu gördü. Ali Koç, 6 senesinin en güçlü kadrosunu kurdu. Okan hoca bunu görüyor. Ona göre taktikler yapıp oyuncuların form, sakatlık durumunu ayarlıyor."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 01:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet sarar
Mehmet sarar - 8 ay Önce

Helal olsun sana hocam böyle tarafsız konuş seni zaten seviyoruz destekliyoruz

Selahaddin Demez
Selahaddin Demez - 8 ay Önce

Sırf gündem olmak için yorum yapmayan Rıdvan Dilmen gerçekten bu meslelgi gereği gibi icra edenlerin basinda

Ali kılıç
Ali kılıç - 8 ay Önce

Fenerbahçe Trabzonspor maçı var şampiyonluğun kaçtığı istatistiklerine bakın bi

Rahmi
Rahmi - 8 ay Önce

Kerem neden oynuyor onun yerine sağlam bir ortasaha oynamali okan yanlış yapiyor