Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk, iyi ki beni dinlememiş, muhteşem oynadı"

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında Nef Stadyumu'nda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk, iyi ki beni dinlememiş, muhteşem oynadı"

TV8,5'ta yayılanan programda Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ardındand eğerlendirmelerde bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"Devre arasında 'Mertens'i çıkarabilir' dedim ama iyi ki Okan Buruk beni dinlememiş"

"Ben 2. yarı çok kaliteli oynayan bir Galatasaray gördüm. Sarı kırmızılılar maçı tamamen hak etti. Devre arasında 'Mertens'i çıkarabilir' dedim ama Okan Buruk, iyi ki beni dinlememiş, ikinci yarıda muhteşem oynadı. Beşiktaş, orta sahayı tamamen boşalttı. Beşiktaş, ikinci yarı CV'sinde 4 tane forvet yazan oyuncuyla oynadı. Galatasaray puan kaybetse yazık olurdu."

"Icardi, boşuna PSG'de oynamadığını gösterdi"

"Masuaku'nun olmaması Beşiktaş adına tüm dengeleri alt üst etti. Umut Meraş'ın hazır olmadığı çok belliydi, zaten oyunun sonunu da getiremedi. Beşiktaş'ın savunmasına bakalım. İki beki yoktu, Tayyip Talha ise genç bir oyuncu. Hatalar yaptı bugün. Orta sahayı bu kadar hızlı geçen bir takıma karşı 4 forvet oynarsanız bunun sıkıntılarını çekersiniz. Bence Şenol Güneş bu riski çok erken aldı. Icardi, bu maça mental olarak ne kadar iyi hazırlandığını gösterdi. Boşuna PSG'de oynamadığını gösterdi."

"Mert Günok, farka gidebilecek maçı kurtardı"

"Karagümrük ve Alanyaspor maçlarındaki Icardi ile derbi maçlarında Icardi'yi bir tutmamak gerekiyor. Mert, Beşiktaş adına farka gidebilecek maçı kurtardı. Hem direkler hem Mert, Beşiktaş'a büyük yarar sağladı. Beşiktaş, bugün çok kötü bir futbol oynadı. Galatasaray, hala doğal bir şampiyonluk adayı. Fenerbahçe'nin Pazartesi günü kazandığını varsayarsak aradaki fark 5 puan olacak."

"Galatasaray, Fenerbahçe için ciddi bir tehdit"

"Fenerbahçe'nin Dünya Kupası arasından önceki maçlarını incelediğimizde genel olarak kendi evinde oynadığını görüyoruz. Galatasaray ise çoğu maçını deplasmanda oynadı. Galatasaray, Fenerbahçe için ciddi bir tehdit. Şenol Güneş Dünya Kupası arasında takıma dokunuşunu yapacaktır. Büyük takımlar 9-10 puanlık farkları kapatabilir. Ama şampiyonluk potasında 4-5 takım var. Siyah beyazlılar, mental olarak şampiyonluktan uzaklaşabilir. Galatasaray, bu maçın ardından maç eksiğine rağmen 2 puan Beşiktaş'ın önüne geçti. Bu maç kesinlikle kırılma maçıydı."

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2022, 09:47
YORUM EKLE