Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk kesin Fenerbahçe maçına sakladı, bence doğru yaptı"

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi Rams Park'ta Karagümrük'ü tek golle geçti.

Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk kesin Fenerbahçe maçına sakladı, bence doğru yaptı"

TV8,5'ta yayınlanan programda Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY ADINA EN VASAT OYUN"

"Karagümrük Kadıköy'de Fenerbahçe'yi en zorlayan takımdı. Bugün de Galatasaray'ı çok zorladı. Bu sezon Galatasaray adına resmi maçlarda gördüğüm en vasat oyun."

"ENERJİSİ ÇOK DÜŞMÜŞ"

"Galatasaray'ı enerjisi çok düşmüş gördüm. Okan Buruk da bunun üzerine basacaktır. Oynadığımız en kötü oyun diyecektir."

"EN İYİ GÜNAY GÜVENÇ"

"Galatasaray'ın bu maçta en iyisi kim?' sorusuna Günay Güvenç cevabı veriyoruz. Kendi sahanda 50 bin kişi önünde bu soruya bu cevabı vermemeliyiz."

"KADERLERİNİ BELİRLEYECEKLER"

"Kötü de olsa kazanıyorsunuz. Ligin ilk yarısında gördüğümüz tablo şu. Fenerbahçe ve Galatasaray kendi kaderini kendi aralarındaki maçlarda çizecek."

"90 DAKİKA OYNAYACAK SEVİYEYE GELMESİ ZOR"

"Hakim Ziyech şu anda 90 dakika oynayabilecek kapasitede değil. Zaha, içlerinde fizik olarak kötünün iyisi. Mertens 90 dakika oynayacak seviyede değil. O seviyeye de gelmesi zor."

"OKAN BURUK, FORSE EDEN BİR TAKIM YARATTI"

"Acaba 'Okan Buruk stratejisini ne zaman değiştirecek?' diye düşünüyoruz. Özellikle bu maç dışında oyunları forse eden bir takım yarattı. Strateji değişikliği oyun formatıyla olur. Kopenhag'da hoca ilk kez, 'önce tut, sonra vur' dedi. Fakat oyundaki şablonu değiştirmedi. Yine dörtlü savunma ve gerisi aynı. Bu maçlarda da bekledim aynısını ama aynı düzen devam etti."

"4 OYUNCU ARTIK BAZI MAÇLARI KALDIRAMIYOR"

"Kerem, Mertens, Ziyech, Icardi... Bu dört oyuncu fiziksel olarak bazı maçları artık kaldıramıyorlar. Sürekli baskı yedikçe bu oyuncular eksi veriyor."

"ZIYECH BİR KEZ YARDIM ETTİ, SARI KART GÖRDÜ"

"Galatasaray top rakipteyken oyunu 11'e 8 oynuyor. Gerçekçi olmak lazım. Ziyech, 0 savunma. Bir kez yardım etti, onda da sarı kart gördü. Mertens'in fiziği bu kadar. Kerem ön hücumun aralarında en iyisi. Icardi'nin de fizik olarak iyi olmadığını görüyoruz. Bu oyuncularla savunma arasındaki bloklar çok kopuk. Galatasaray tehlike yiyor."

"TORREIRA ARTIK 90 DAKİKALARI BİTİREMİYOR"

"Galatasaray'da orta ikiliye o kadar çok yük biniyor ki dikkat ettiyseniz Torreira artık 90 dakikaları bitiremiyor. Kolay değil. Bu maçta da iki taraflı oynamaya çalıştı."

"GÜNAY, HAZIR OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

"Günay Güvenç uzun zamandır oynamamasına rağmen hazır olduğunu gösterdi. Kritik kurtarışlar da payı var."

"ZAHA'YI DERBİYE SAKLADI"

"Zaha'yı bence kesin Fenerbahçe maçına sakladı. Ki bence doğru da yaptı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, 12:33
YORUM EKLE