Rıza Çalımbay: "Çık, oyna, Galatasaray maçını kazan, bitsin"

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray - Beşiktaş derbisiyle ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Rıza Çalımbay: "Çık, oyna, Galatasaray maçını kazan, bitsin"

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Süper Lig'deki takımların performansı, A Milli Takım'ın Hırvatistan galibiyeti ve birçok konu hakkında A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Çakımbay'ın açıklamaları şu şekilde:

"BİR DAHA ÖYLE YAKALAYAMAZSIN"

"Hırvatistan, Avrupa'da final oynayan takımlardan birisi ama düşük tempo ile oynadılar, bizi rahatsız etmediler. Daha fazla da atabilirdik. Bir daha öyle bir Hırvatistan yakalayamazsın. Bu da iyi bir şekilde değerlendirildi."

"TÜRK ANTRENÖRLERİ KÜÇÜK GÖRMESİNLER"

"Milli Takım'a yerli antrenör olması gerekiyor. Benim kendi fikrim bu. Geçmişe baktığınızda, en başarılı dönemde hep Türk hocalarla başarılı olmuş milli takım. Bir sürü başarılar var, hepsinde Türk hocalar var. Yabancıyı gönderiyoruz, tekrar yabancı alıyoruz. Türkiye'de bu takımı çalıştıracak yerli antrenör yok mu? Bu işi yapacak bir sürü insan var. Ben antrenörler derneği başkanı olsam üzülürüm. Türk antrenörlerini bu kadar küçük görmesinler."

"BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELSE TABİİ Kİ GİDERİM"

"Burak Yılmaz yeni, Şenol Hoca'yla başladı, devam etti. Maça çıkması bir bakıma doğru. Şöyle doğru, onlarla çalışan Burak Yılmaz. O takımı bilen Burak Yılmaz. Beşiktaş'tan teklif gelse, tabii ki giderim. Futbol hayatıma orada başladım, orada bitirdim. Başka bir yerde oynamadım. Bir yerde başlayıp, bir yerde bitiriyorsanız müthiş bir şeydir. Futbolculuk hayatım mükemmel şekilde geçti. Antrenörlük hayatım da öyle benim. Beşiktaş zorda olsa, bana görev verseler koşa koşa giderim."

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ YORUMU

"Galatasaray maçı bana göre bir şanstır. O maçı kazandığınızda her şey değişir. Bambaşka bir Beşiktaş olur. Bu maçı kazanmak için iyi hazırlanmak gerekiyor. Milli araya denk gelmesi bir şans. Onu iyi değerlendireceksin. Önemli, güzel bir hedef bu. Çık, oyna, kazan, bitsin."

"TRANSFERLERDEN DOLAYI FARK AÇILDI"

"Şimdi sen Fenerbahçe ile oyna, Fenerbahçe Sivas'ı yense ne olur, normal bir şey olur. Sivas, Fenerbahçe'yi yense müthiş bir şey olur. Biz mesela çok yendik. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transferlerinden dolayı fark açıldı. Bir de Adana Demirspor var. Büyük maç oynar ve gözünde büyütürsen, kaybedersin. Aciz olmayacaksın. Yenilsen bile mücadele edeceksin, pozisyona girmeye çalışacaksın. Büyüttükçe büyütüyorsun." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2023, 01:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aykut Can
Aykut Can - 7 ay Önce

Hocam , seninde hiç bi dediğin tutmuyor, İcardi bu sene aynı verimi vermez dedin, yok Montella yerine Türk tekniktrektör olmalıymış, bi yakamızı bırak be

Türker Türkoğlu Türk
Türker Türkoğlu Türk - 7 ay Önce

Hoca sen yensene GS yı,sivasta iken aylarca ağlayan kimdi.GS 4 BJTŞ 0

Cemal Altin
Cemal Altin - 7 ay Önce

Beşiktaş kadrosu vasat. Abubakar da amatör. Senol Güneş gitmemeliydi. Bu kadrodan en iyi sonucu o alabilirdi. Lig 3. Ancak alınabilir.

Ümit pozan
Ümit pozan - 7 ay Önce

Her yere çomak sokmakta üstüne yok foskarınca

Hüseyin Han
Hüseyin Han - 7 ay Önce

Rıza hoca, Beşiktaş 'ın bu kadrosu Galatasaray 'ı yenecek güçte değil, sen dahi gelsen bunu başaramazsın. Çünkü Beşiktaş şampiyonluk yarışından çok maç kaybederek koptu. Fener ile Galatasaray 'ın çekiştiği bu ortamda deplasmanda puan alman zor.

Svsbrn
Svsbrn - 7 ay Önce

Rıza Hocam,problem yerli yabancı değil.Siz benden daha iyi bilirsiniz.Benim dışarıdan gözlemlediğim kadarı ile yerli hocaların lobileri.Hepsi ufak bir başarısızlıkta,gitmeli şu gelmeli ,bu gelmeli,Bremen in mızıkacıları gibi başlıyorlar.Öyle oluncada,en doğrusu yabancı gibi oluyor.

Enişte
Enişte - 7 ay Önce

Çalımbay hala GALATASARAY’ı tanıyamamış. Beşiktaş’ın maçı alma şansı sıfır. Bu konuşmasını Beşiktaş’a yeni geldiği için heyacanına veriyorum