Şansal Büyüka: "Altına imzamı atarım; sezon sonuna kadar 4-5 kafa golü daha atacak"

Milliyet'in duayen yazarı Şansal Büyüka, "Şampiyonluk yarışında haftalardır Fenerbahçe için esen rüzgâr, son iki haftada Galatasaray’a döndü." dedi.

Şansal Büyüka: "Altına imzamı atarım; sezon sonuna kadar 4-5 kafa golü daha atacak"

Milliyet'in usta yazarlarından Şansal Büyüka, 'Dobra Dobra' köşesinde şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın Fenerbahçe'den önde olduğunu belirtti. 

Büyüka'nın Dobra Dobra köşesinde şu ifadeler yer aldı;

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında çok uzun haftalardır Fenerbahçe’nin arkasından esen rüzgâr, son iki haftada Galatasaray’a döndü. Daha doğrusu Galatasaray’daki “kadro kalitesi”, antrenmanı yiyip hazır hale geldikçe, şampiyonluk rüzgârını kontrol etmeye başladı.

- Okan Hoca, yerli kontenjanı nedeniyle belki geç kaldı ama, ilk on bire Rashica’yı yerleştirince, takım ekstra bir ivme kazandı.

- En önemlisi; Galatasaray güçlendi ve rakibe önde basmaya başladı.

- Öyle bir kalite var ki; pozisyonu bulan kaçırmıyor, atıyor.

- Kerem; çalım ve dripling illetini bırakınca, kendine ve gollerine döndü.

- Abdülkerim, büyük takım tedirginliğinden kurtuldu, kendini buldu. Savunması iyi... Altına imzamı atarım; sezon sonuna kadar Abdülkerim’den 4-5 kafa golü daha gelir.

- Ağır, temposuz oyun bitti. Hızlı hücuma çıkıyorlar, çabuk oynuyorlar, kişisel beceriyi kullanıyorlar ve sonuca gidiyorlar.

Söylemeye ve yazmaya devam edeceğim; kalite her zaman kazanır.

Jesus yetecek mi?

Fenerbahçe çok uzun bir yoldan buralara geldi. Azgın dalgaları aşarak geldi, durmadan dinlenmeden geldi. Limana çeyrek kala doğal olarak sallanmaya, dalgalanmaya başladı ve Giresun maçında karaya oturdu.

- Buna rağmen: Fenerbahçe çok başarılı bir ilk dönemi geride bırakarak 45 günlük uzun araya girdi.n 2013-14 şampiyonluğundan sonra takımın üstüne çöken ölü toprağı kalktı. Yan pas, geri pas, ruhsuz ve uyutan oyun bitti.

- Sahneye diri, mücadele eden, hızla hücuma kalkan, rakibi presle boğan, futbolundan ve mücadelesinden zevk duyulan bir takım çıktı.

- En fazla golü attı, süper kalite olmayan santrforunu ligin en golcü oyuncusu yaptı.

- Temmuzun başından beri durmadan dinlenmeden maç oynayan takım, Jorge Jesus becerisiyle ve kusursuz sayılabilecek rotasyonla “ağır mesai” dönemini atlattı.

- Açık yüreklilikle ve gerçekçi biçimde kabul edelim; Fenerbahçe’de çok geniş bir kadro var ama çok kaliteli bir kadro yok. Fenerbahçe’yi buralara, kadronun değil, hocanın kalitesi getirdi.

- Futbol; yanlışı, şımarıklığı asla kabul etmiyor. Giresun maçı Serdar Aziz başta, bütün takıma ders olmalı...

- 45 günlük ara Fenerbahçe’ye ilaç gibi gelecek. Dinlenecek, çok açıkça belli olmaya başlayan yorgunluğunu atacak, geride bıraktığı ağır mesaiyi bir daha yapmayacak ve maçlara daha hazır, daha dingin çıkacak.

- Ancaaak; şampiyonluk yarışında sadece Jorge Jesus kalitesi yetecek mi, onu bilemem.

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Hafta başlarken Fenerbahçe’ye gönül verenlerin hesabı şuydu: Fenerbahçe, Giresunspor’u yener; Galatasaray, Başakşehir deplasmanında takılır, puan farkı 7-8’e çıkar.Tam tersi oldu. Fenerbahçe kendi sahasında Giresunspor’a kaybetti, Galatasaray deplasmanda Başakşehir’i şahane bir sonuçla yendi. “Puan farkı 7-8’e çıkar” denirken, 2’ye indi. Fenerbahçeliler için evdeki hesap çarşıya uymadı. Şampiyonluk yarışında kartlar yeniden karılıyor.

İyi bir golcü gerek

- F.Bahçe, Süper Lig’in en fazla gol atan takımı olabilir.

- Valencia bu ligin en fazla gol atan santrforu olabilir.

Buna rağmen iddiam şu;

Fenerbahçe’ye çok kaliteli bir golcü gerekiyor.

Barcelona bile iflas etti

Avrupa ligleri dahil, Süper Lig’de haftalarca gol yemeyen Başakşehir, son iki maçta kalesinde tam 10 gol gördü. Bu anlayışla devam ederse, daha çok gol görür.Avrupa ligleri dahil, Süper Lig’de haftalarca gol yemeyen Başakşehir, son iki maçta kalesinde tam 10 gol gördü. Bu anlayışla devam ederse, daha çok gol görür.

Başakşehir, oyunu kalecisinden kurmaya başladı. Çok riskli paslarla çıkmaya çalışıyor. Böyle yapınca rakip takımdan baskıyı daha kolay yiyor ve kendi birinci bölgesinde, yani kalesine en yakın yerde aşırı top kayıpları yapıyor.Başakşehir savunmasının sadece üç adamı Caiçara, Leo Duarte ve Ndayhisimiye’nin G.Saray maçında öne çıkarken yaptıkları pas hataları 50’nin üstünde... Korkunç bir istatistik bu...Pasa dayalı, kaleciden oyun kurmaya dayalı futbol çok uzun yıllardır dünyaya hükmeden Barcelona’yı bile iflas ettirdi, Başakşehir’i mi ettirmeyecek?

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, 12:55
YORUM EKLE