Serkan Akcan: "4 yıldız Galatasaray'ın çehresini değiştirir, sezonun tartışmasız en ses getiren transferi"

Galatasaray, sezonun ilk 7 haftasında 16 puan toplayarak zirvenin ortağı oldu.

Serkan Akcan: "4 yıldız Galatasaray'ın çehresini değiştirir, sezonun tartışmasız en ses getiren transferi"

Fanatik yazarı Serkan Akcan, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

'Topa en çok sahip olan, en çok şut deneyen takım'

"Geçen sezonu tarihinin en kötü sıralamasıyla bitiren bir büyük takımın, hocasından kadrosuna köklü bir değişime gitmesi beklenen bir durumdu. Yönetim, Okan Buruk'a beklediğinin de ötesinde bir kadro kurdu. Buruk, Galatasaray'ı ilk 7 haftada ligin topa en çok sahip olan, en çok şut deneyen, kısmen baskılı oyunu neticesinde en çok korner kullanan takımı haline getirse de; ana planında çözmesi gereken çok önemli sorunlar olduğu bir gerçek. Öncelikle duran top üzerine planladığı hücum setlerini geliştirmesi şart. Ligin en çok korner kullanan takımının kornerden golü yok! Galatasaray hayli kısaldı. Kanat forvetleri Kerem ve Yunus kısa boylu iken yeni katılan Torreira, Oliviera, Mertens merkezi de kısa olunca, iş sadece santrfor ve stoperlere kalıyor. Bunun karşılığı da ilk 7 haftada duran top organizasyonlarından '0' gol oluyor. Buruk'un yaratmaya çalıştığı oyun modelinde pas örgüsüyle rakip kaleye giden ve bunun için topa sahip olma yüzdesine ihtiyaç duyan bir yapı var. Bunu büyük oranda başarıyorlar. Fakat atakları rakip ceza sahasına orta ile bitirmek yerine, pasla girme sayısını artırmaları; Buruk'u istediği oyun seviyesine yaklaştıracaktır. Zira bu tamamlanamayan ve geri koşmak zorunda kaldığı atakların sayısını artırıyor.

'4 yıldız Cim Bom'un çehresini değiştirir'

"İyi bir transfer dönemi geçirdiler. Geçen sezon en zayıf kaldığı bölge olan merkez orta sahada Torreira, Oliviera, Midtsjö ve Mertens; Galatasaray'ın çehresini değiştirecek kadar etkililer. Seferoviç henüz uyum sağladı denemez, o yüzden formayı Gomis'e kaptırdı. Icardi çok üst düzey bir santrfor ve Buruk'un yaratmaya çalıştığı pas organizasyonuna dayalı oyunun, onun gibi bir bitiriciye ihtiyacı olacak. Sanırım bu sezonun tartışmasız en ses getiren transferi Sacha Boey! Kadro planında yokken Dubois'in sakatlığıyla kendini bir anda 11'de bulan genç sağ bek, Galatasaray'ın en efektif oyuncusuna dönüştü. Öyle ki, Fransız Milli Takımı'nın sağ bek rotasyonundaki Dubois'e formayı vermediği gibi, Buruk'u da Dubois'i sol bek Van Anholt'la rekabete sokmaya zorluyor.

'Mata, Mertens, Yusuf varsa ya 4-3-3 ya da 4-2-3-1'

"Okan Buruk, Giresun maçının ikinci yarısında Emre Akbaba-Gomis değişimiyle sahada 4-4-2'yi denemiş, ama sonunda stoperinin hatasıyla maçı kaybetmişti. Okan Buruk'un elinde Mata, Mertens, Yusuf Demir gibi yetenekli maç çözücüler varken; 4-3-3 ve 4-2-3-1'in ana plan olacağını tahmin etmek güç değil. Galatasaray'ın pasla açamayacağı katı savunmalar olacaktır. Maçın son bölümlerinde yüksek oynamak ve rakip ceza sahasında fazladan bir santrfor bulundurmak önemli bir çözüm yolu olabilir. Okan hocanın, Torreira-Midtsjo merkeziyle oynamayı göze alıp Icardi-Gomis ya da Icardi-Seferoviç'li 4-4-2'lerle maç bitirmesi beklenebilir."

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2022, 00:43
YORUM EKLE